Variante de trasee drumeții din inima Transilvaniei

Județul Alba, situat în inima Transilvaniei, este o destinație ideală pentru iubitorii de natură și drumeții. Cu peisaje pitorești și o bogată moștenire culturală, Alba oferă trasee variate care combină frumusețea naturală cu istoria și tradițiile locale. În acest articol, vom explora trei trasee drumeții remarcabile din județul Alba.

1. Trasee drumeții - Râmeț - Cheile Râmețului

Sursă foto: descopera.ro

Lungime: 10 km
Durată: 4-5 ore
Dificultate: Medie

Cheile Râmețului reprezintă o variantă de trasee drumeții, cunoscut drept unul dintre cele mai spectaculoase peisaje din România, atrăgând numeroși drumeți datorită pereților stâncoși și albi. Traseul pornește de la Mănăstirea Râmeț, o mănăstire cu o istorie ce datează din secolul al XIII-lea. Drumeția continuă prin Cheile Râmețului, unde potecile înguste și peisajul râului Geoagiu oferă o experiență de neuitat. Pe parcurs, drumeții pot explora peșteri și formațiuni stâncoase unice. Este recomandat să aveți echipament adecvat și să fiți pregătiți pentru secțiuni care necesită cățărare.

2. Trasee drumeții - Poiana Narciselor din Negrileasa

Sursă foto: peisajelecalatorului.com

Lungime: 12 km
Durată: 5-6 ore
Dificultate: Ușoară spre Medie

Poiana Narciselor din Negrileasa este renumită pentru câmpurile sale pline de narcise sălbatice care înfloresc în luna mai, creând un tablou natural impresionant. Traseul începe din satul Negrileasa și urmează o potecă pitorească prin păduri de fag și molid. Pe parcurs, veți trece pe lângă pajiști întinse și veți avea ocazia să admirați flora locală. Acesta este un traseu accesibil pentru familii și pentru cei care doresc să se bucure de frumusețea naturală într-o atmosferă relaxantă.

3. Trasee drumeții - Vârful Pătru

Sursă foto: jurnaldedrumetii.ro

Lungime: 14 km
Durată: 6-7 ore
Dificultate: Medie spre Greu

Vârful Pătru, cu o altitudine de 2130 de metri, este cel mai înalt punct din Munții Șureanu și oferă o panoramă impresionantă asupra întregii regiuni. Traseul începe de la Cabana Cânaia și urmează un drum marcat prin păduri de conifere și pe pajiști alpine. Pe măsură ce urcați, peisajul devine tot mai spectaculos, cu vederi largi asupra Munților Apuseni și a Depresiunii Hategului. Traseul necesită o bună condiție fizică și echipament adecvat, mai ales în sezonul rece, când zăpada poate fi prezentă.

Județul Alba oferă o diversitate de trasee de drumeții care satisfac toate nivelurile de dificultate și interese. De la peisajele dramatice ale Cheilor Râmețului, la pajiștile înflorite ale Poienii Narciselor și până la înălțimile impunătoare ale Vârfului Pătru, fiecare traseu promite o aventură de neuitat. Indiferent dacă sunteți un drumeț experimentat sau un iubitor de natură începător, județul Alba vă așteaptă să îi descoperiți frumusețile ascunse.

Cumpără echipament trekking de la RaSport și aventurează-te în natură! 

Urmărește-ne și pe pagina de Instagram, pentru a nu rata noutățile!