Pentru iarna aceasta, alege schiuri second hand!

Pentru iarna aceasta, alege schiuri second hand! 

 

 

Daca adori sporturile de iarna si in special sa schiezi, probabil abia astepti venirea iernii, pentru a te bucura de ceea ce iti place mai mult. Probabil esti cel mai fericit daca locuiesti intr-un oras in apropiere de o partie de ski, pentru ca nu vei pierde prea mult timp pe drum si astfel te vei distra mai mult practicand sportul preferat. 

 

Schiatul este un sport care implica echilibru si control, asa ca daca esti incepator sau daca ai de gand sa incerci pentru prima data la iarna acest sport, iti dorim rabdare si nu te descuraja. In cel mai scurt timp, vei invata sa schiezi perfect. 

 

Asa cum stii deja, pentru a practica acest sport ai nevoie de un echipament special si bineinteles de skiuri. Poti inchiria o parte din echipament si la fel poti face si cu skiurile. Insa, daca vei petrece fiecare weekend pe partie, este mai avantajos daca iti vei cumpara propriul echipament si propriile skiuri. Le vei putea folosi oricand doresti si te vei bucura de ele multi ani, pentru ca sunt foarte rezistente si nu trebuie inlocuite prea des. 

 

Ce-i drept, la inceput s-ar putea sa ti se para o suma cam mare pe care sa o investesti atat in ski-uri dar si in restul echipamentului, insa iti garantam ca aceasta se va amortiza rapid. Poti achizitiona tot ce ai nevoie din magazinele de specialitate, insa daca doresti sa economisesti timp pretios si bani, iti recomandam sa cumperi dintr-un magazin online. Gamele de produse oferite sunt mai mari, asa ca ai de unde alege. Preturile sunt mult mai accesibile decat intr-un magazin fizic si vei putea compara produsele astfel incat sa le alegi pe cele potrivite tie. 

 

Insa, ce ai spune daca ti-am propune sa alegi schiuri second hand ? Nu spune nu pana nu citesti care sunt argumentele noastre. Stim ca la noi in tara, produsele second hand nu sunt privite cu ochi buni. Insa, acestea ar trebui sa fie normale si sa ne aduca la fel de multa bucurie ca un produs nou. De ce sa alegeti schiuri second hand? In primul rand, pentru ca veti economisi bani pe care ii puteti investi in echipament. Apoi, pentru ca veti contribui la protejarea mediului, chiar daca vi se pare prea putin. Daca am cumpara mai multe produse second hand, nu ar mai fi nevoie sa se produca altele noi. Si ca sa te convingem, iti prezentam in continuare doua perechi de schiuri pe care cu siguranta le vei adora! 

Primul model pe care ti-l recomandam este Fischer C-Line Emperor 2018 SSH 2796. Schiurile sunt in stare excelenta, avand doar cateva urme de uzura pe partea superioara. In rest, arata foarte bine si nu au nici un defect. Acestea sunt dimensiunile lor: 121/74/103. 

 

 

Iar daca vrei ski-uri albe, iti prezentam Ski Atomic Cloud Select SSH 2775. Si acestea sunt in stare foarte buna, avand doar urme de uzura pe partea superioara si talpa servisata si pregatita pentru noul sezon. Au o lungime de 162 cm. 

 

 

Dupa cum puteti vedea, puteti achizitiona in siguranta ski-uri second hand, pentru ca nu doar arata foarte bine ci sunt si in stare excelenta. Ce parere aveti despre acestea? Le-ati cumpara? 

 

Cum alegi ochelarii de schi/snowboard

Cum alegi ochelarii de schi/snowboard

Ochelarii de schi sunt un accesoriu multifuncțional pentru orice schior. Nu au doar funcția de îmbunătățire a vederii când strălucește soarele iarna, când ninge sau când este ceață, ci și oferă confort termic în zilele geroase. Mai mult, protejează ochii împotriva loviturilor și se pot purta chiar și dacă porți ochelarii de vedere. 

La prima vedere par toți la fel, diferiți doar prin design, dar în realitate diferențele sunt mult mai mari. Una dintre ele este ventilația, care o vei aprecia mai ales când transpiri pe pârtie. Dacă vei investi mai mult în ochelari, te veți putea bucura și de un cadru capitonat sau de o lentilă cu rezistență mai mare la zgârieturi.

 

 

 

                                                                              Cumpara Ochelari Ski/Snowboard

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cea mai importantă componentă la ochelarii de schi este lentila

Calitatea optică și corectă a lentilei este baza oricăror ochelari de calitate. Ochelarii care oferă protecție 100% împotriva razelor solare UV, sunt garanția că ochelarii îndeplinesc standardele de siguranță pentru a putea fi puşi la vânzare pe piață. Pe lângă protecția oferită ochilor, oferă și filtrarea razelor solare și permite separarea componentelor principale.

 
 

 În funcție de tipul de filtrare distingem trei tipuri de lentile

 • care permit trecerea întregului spectru de culoare și nu filtrează lumina
 • care atenuează culoarea albastră a spectrului de culori. În schimb, se evidențiază verde, galben și roşu. Culoarea albastră este menținută în jurul valorii de 20-30%
 • cu trecere de zero pentru culoarea albastră
 
 

Culoarea lentilei

Lentilele de culoare galbenă, portocalie sau roz, îmbunătățesc sensibilitatea contrastului și lumina pentru o vedere mai clară. Dacă soarele strălucește, ochii vor obosi mai repede, de acea ochelarii cu lentile mai închise sunt adecvați pentru lumină puternică, de exemplu pe pârtie unde zăpada strălucește. Un compromis adecvat pot fii ochelarii fotocromici, la care lentilele se colorează în funcție de condiții. Dacă schiezi pe traseu cu umbră și soare, lentilele nu vor avea timp să reacționeze la lumină sau umbră. Cel mai important aspect pentru alegerea ochelarilor adecvați este simțul individual pentru lumină și culori.

 
 
 
 

Cum alegi casca de schi/snowboard

Cum alegi casca de schi/snowboard

O parte importantă pentru fiecare schior care schiază frecvent sau doar ocazional, este casca de protecție. Traumatismele la cap sunt considerate una dintre cele mai grave și mai adesea probleme de durată. De aceea pentru evitarea loviturilor la cap se recomandă purtarea căști de schi. 

Toate căștile de schi de pe piață trebuie să respecte cu strictețe standardele de siguranță EN 1077, care definesc un standard minim de protecție pentru cap, ceea ce garantează că sunt îndeplinite cerințele directivei europene de siguranță. De asemenea, casca trebuie să fie însoțită de instrucțiuni de folosire și întreținere.

 
 
 
 
 
 

Și cum trebuie să fie o astfel de cască?

Căștile clasice de schi dispun de carcasă solidă prelungită până pe urechi și posibilitatea de montare a protecției pentru bărbie. Pe lângă siguranță este important și confortul. Este inutil să porți o cască inconfortabilă pentru o jumate de zi, pentru că o să te doară capul sau gâtul două zile. Casca trebuie să fie fixă pe cap, dar nu trebuie niciodată să strângă prea mult. Producătorii de azi se străduiesc să facă căștile cât mai ușoare, asta ca greutatea pe gât să fie cât mai mică. Greutatea căștii este foarte importantă când alegem casca mai ales pentru copii. Mărimea căștilor este exprimată în centimetri la fel ca și la căciuli. 

 

 

Unele căști dispun de sistem de ajustare în interior, foarte apreciat în special la căștile de copii. Cea mai mare diferenţă între modele este în izolație. La unele modele căptușeala se poate detașa, o caracteristică foarte utilă în special pentru că se poate spăla. În cazul în care căptușeala este fixă, cea mai simplă soluție pentru o igienă adecvată este să porți mereu o căciulă specială pe dedesubt. Pe lângă confortul termic, este important și sistemul de ventilație care este disponibil la majoritatea căștilor, la unele căști se poate chiar închide. Încă o dotare foarte utilă sunt clemele pentru fixarea benzi elastice a ochelarilor, disponibile la unele modele nu doar la spate, ci și pe părțile laterale.

 

Casca de schi nu este important doar să arate bine, ci trebuie să fie și purtată corect. O cască purtată în mod adecvat, ar trebui să începe la 2 cm deasupra sprâncenelor, în așa fel încât să ofere protecție și frunții.

 
 

Atenție! După fiecare impact puternic, este necesar înlocuirea căștii, deoarece carcasa poate fi sensibilă la următoarele lovituri!

 

 

                                                                                          Cumpara Casca Ski/Snowbord

Cum alegi clăparii

Cum alegi clăparii

Majoritatea clăparilor sunt dotați cu patru clape, două în partea de jos pe căpută și două în partea de sus deasupra gleznei. Materialele utilizate și tehnologiile diferă în funcție de producător și colecția din care fac parte.

 

Stabilește cerințele tale

Stabilește nivelul la care te afli, parametri fizici, tipul de schiat și pârtiile pe care schiezi cel mai des. Clăparii au ca rol să transfere energia între schior și schiuri, sunt elementul de bază pentru un schiat confortabil. De aceea este important să nu te grăbești la alegere și să acorzi o atenție sporită clăparilor cu care urmează să schiezi.

 
 
 
 
 
 

Categorii de clăpari

Recreere, intermediar și competiții. Majoritatea producătorilor clasifică clăparii în funcție de ce au nevoie în general schiorii standard. Atunci când alegi clăparii este bine să fi atent și la rigiditatea clăparului (flexindex).

 
 
 

Clăpari de schi pentru recreere Începătorii și schiorii de recreere doresc ca clăparii să fie călduroși și confortabili. Exact aceste cerințe oferă clăparii de schi pentru recreere. Căptușeala moale protejează piciorul în punctele de presiune pe tot parcursul zilei, iar materialele folosite sporesc confortul termic în interior. Carcasa mai moale permite transferul ușor al centrului de greutate pentru începători. La duritatea carcasei este bine ca cei care au o greutate mai mare să acorde o atenție sporită.

Clăpari de schi pentru intermediari frecvent modelele sport universale dispun de carcasă mai rigidă. Oferă confort ridicat schiorilor de agrement mai avansați, dar nu va dezamăgi nici schiorii mai agresivi care doresc cei mai buni clăpari din categoria lor.

Clăpari de schi pentru competiții Clăpari rigizi pentru cei mai experimentați schiori cu ambiții de competiție. Scheletul mai tare permite un transfer mai bun de energie spre schiuri. Șoseta interioară subțire îmbunătățește contactul schiorului cu schiurile, dar și de cele mai multe ori oferă un confort termic redus.

 

Orientare rapidă în funcție de preț

 • Clăpari de schi pentru recreere până la 650 Lei
 • Clăpari de schi pentru nivel intermediar până la 1000 Lei
 • Clăpari de schi pentru competiții până la 1600 Lei
 
 

Flex index

Face referire la rigiditatea clăparului cunoscută și ca flex sau flex index.

 

Parametri care te vor ajuta să restrângi posibilitățile de alegere

 • 40-60 este recomandat pentru clăparii de copii și cei de adulți, mai moi. Clăpari adecvați pentru schiori nu foarte pretențioși.
 • 60-80 este recomandat pentru schiorii de recreere care nu au o greutate mai mare.
 • 80-100 este ales de schiorii de nivel intermediar, schiori de recreere cu greutate mai mare sau de schiori avansați.
 • 100-120 adecvat pentru schiori avansați
 • 130 găsim la clăparii pentru femei, care fac parte din categoria de schiori de competiție, tineri cu fizic mai mare sau schiori de competiție.
 • 150 au clăparii pentru competiții.
 
 
 
 
 
 

Flex index-ul este un indicator de laborator care specifică flexibilitate clăparului. Rigiditatea depinde de forța de fixare a fiecărei clape, și de asemenea, mobilitatea gleznei și fixarea piciorului în interior. Din acest motiv iarna se simte cum carcasa se întărește la frig iar la căldură se înmoaie. Dacă schiezi pe pârtii, temperatura va varia între -20 și 10°C, motiv pentru care majoritatea producătorilor fabrică modele cu flex reglabil.

 

Alegerea mărimii și lățimii corecte

 

 

Alegerea clăparilor cu mărimea corectă este esențială. Clăparii au mărimea exprimată în milimetri sau centimetri, care face referire la lungimea recomandată a piciorului. Înainte de a alege recomandăm să măsori cu precizie piciorul. Mărimea trebuie să fie cu maxim 5 mm mai mare decât lungimea piciorului. Ia în considerare și faptul că șoseta interioară are capacitatea de a se adapta piciorului cu câțiva milimetri încă de la prima purtare.

 
 

Cum se măsoară piciorul 

De ce ai nevoie:

 • O cutie de carton sau un perete cu unghi de 90°.
 • O bucată de hârtie sau carton, liniar și creion.

Cum procedezi în continuare?

 • Ia în picioare șosetele care le porți de obicei.
 • Pune piciorul pe hârtie cu călcâiul la perete sau în cutia de carton.
 • Însemnează pe hârtie cel mai lung deget de la picior.
 • Calculeză în plus aproximativ 0,5 cm pentru a obține lungimea adecvată.
 • Alege mărimea care corespunde lungimii rezultate.

Atenție! Măsoară ambele picioare pentru că nu întodeauna sunt la fel de lungi. Ia în calcul cel mai lung picior.

 

 

 
 

Lățimea piciorului

Când măsori lungimea nu trebuie să uiți de lățimea piciorului. La majoritatea clăparilor lățimea este specificată în descrierea produsului.

 

Lățimi pentru clăpari 

 • până la 95mm – clăpari pentru competiții
 • până la 98mm – clăpari pentru semi-competiții și sport
 • până la 100mm – pentru nivel intermediar și unii clăpari de femei pentru nivel intermediar
 • până la aprox. 103mm – lățime universală, adecvată pentru recreere și seria de clăpari pentru femei
 • până la 106mm – clăpari de recreere

 

 

 

 

Cumpara Clapari Noi                                                        Cumpara Clapari Second Hand

 
 
 

Cum alegi schiurile de copii

 

Cum alegi schiurile de copii

În general, este valabilă regula că schiurile trebuie să fie cu 10 - 20 cm mai scurte decât înălțimea copilului. Schiurile ar trebui să fie undeva până în jurul bărbiei. La cei mai mici copii poate să fie și o diferență de 30 cm. De exemplu: Un copil cu înălțimea de 100 cm nu ar trebui să schieze cu schiurile mai lungi de 90 cm.

Înălțimea copilului

Lungimea schiului

80 - 90 cm  

70 cm 

100 cm  

80 - 90 cm 

105 cm  

90 cm  

110 cm  

90 - 100 cm 

115 cm  

100 cm

120 cm  

100 - 110 cm 

125 cm  

 110 cm

130 cm  

110 - 120 cm

135 cm   

 120 cm

140 cm   

 120 - 130 cm

145 cm   

 130 cm

150 cm   

 130 - 140 cm

La schiurile cu cea mai mică lungime, nu este foarte importantă marca sau calitatea, pentru că majoritatea schiurilor de copii au greutate redusă și sunt moi, calități suficiente pentru începători. Aceleași proprietăți au și schiurile cu lungimea de 100-130cm. Producătorii gândesc schiurile pentru începători, care sunt adecvate și pentru copii care deja știu să schieze puțin.

 

Schiurile sunt clasificate în funcție de construcție și categorii începând cu lungimea de 30 cm. Pe piața există, de asemenea modele pentru avansați, de exemplu, cu nucleu de lemn și diverse armături. Aceste modele au diferite radius-uri. Raza mai mică este pentru virajele mici, iar cele cu rază mai mare sunt pentru viraje mai largi.

 

În general majoritatea schiurilor de copii sunt cu legăturile montate, dacă nu sunt legături și este necesară montarea separat, îți recomandăm ca montajul legăturilor să fie făcut de un service, astfel încât funcționalitatea și siguranța copilului să fie maximă.

 

 

 

 

Cumpara Schiuri de Copii Second Hand

Cum alegi schiurile alpin (de coborâre)

 

Cum alegi schiurile de coborâre

Poți alege la întâmplare o pereche de schiuri și să-ți dai drumul pe pârtie fără să știi nici un parametru de care dispune. Rezultatul, cu siguranță nu va fi un schiat plăcut. Mai mult ca sigur, nu ca atunci când ai schiurile la care ai acordat o atenție corespunzătoare. Nu este necesar să fi expert, este suficient să te lași sfătuit. În acest moment schiurile de coborâre sunt de mai multe feluri.

 

Modelul adecvat pentru tine îl vei găsi nu doar în funcție de înălțime, ci și în funcție de cât de avansat ești și pe ce fel de pârtie schiezi.

 Pașii adecvați pentru alegerea schiurilor de coborâre

 

Stabilește cerințele tale

·         experiență

·         condiție fizică

·         cât de des schiezi, unde schiezi (pe pârtii amenajate sau neamenajate) și ce ambiții ai (de recreere, intermediar sau avansat)

Recomandări în funcție de pârtie

·         pârtii amenajate

·         70% pe pârtie amenajată - 30% neamenajată

·         50% pe pârtie amenajată - 50% neamenajată

·         snowpark

·         pârtie liberă

Înălțimea și greutatea ta

Dacă te încadrezi în categoria schiorilor de recreere cu parametri normali, alegerea va fi mai ușoară. Pentru cei cu greutate mai mică, care nu stăpânesc foarte bine tehnicile de schiat și nici nu merg cu viteză mare, recomandăm schiuri mai scurte și mai ușoare.

Sunt aceste schiuri adecvate pentru schiori înalți și cu greutate mai mare? Nu se recomandă pentru că manevrarea va fi mai dificilă, asta pentru că presiunea pe schiuri este mai mare. În acest caz trebuie să optezi pentru schiuri cu structură tip sandviș, care dispun de cele mai bune proprietăți.

Recomandări în funcție de lățimea zonei de mijloc (waist)

  

 

·         până la 65mm - schiuri de coborâre pentru viraje rapizi pe pârtii amenajate

·         până la 70mm - schiuri de coborâre pentru pârtii amenajate, schiuri sport

·         până la 75mm - schiuri de coborâre pentru recreere și sport, sunt mai stabile, adecvate pentru pârtii mai puțin îngrijite

·         până la aprox. 80mm - schiuri de coborâre pentru diferite tipuri de pârtii, 70% pârtie amenajată, 30% neamenajată

·         până la aprox. 85mm - schiuri allmountain, 50% pârtie amenajată 50% neamenajată

·         până la aprox. 90mm - Schiuri allmountain pentru munte, 70% pârtie amenajată, 30% neamenajată

·         până la aprox. 100mm - schiuri pentru freeride

În funcție de abilitatea schiorului schiurile se pot împărți în trei categorii principale

·         Schiuri de coborâre pentru recreere - cu viteză mică spre medie, adecvate în special pentru pârtii amenajate, care vor fi alegerea cea mai bună pentru schiorii începători sau intermediari. De aceste schiuri se vor bucura toți schiorii de recreere care nu vor să schieze cu viteză mare, ci doresc să schieze relaxant.

·         Schiuri de coborâre pentru sport - modelul sport este adecvat pentru schiorii exigenți și avansați, care stăpânesc tehnicile de schi.

·         Schiuri de coborâre pentru competiții - acest model este adecvat pentru cei care schiază perfect la viteză mare. Sunt schiuri adecvate pentru schiori avansați, care schiază mai mult pe canturi și au nevoie de control maxim asupra schiurilor.

  

 

 

 

Skicross/Crosscarving

La modelul Skicross parametri sunt asemănători cu cei de la schiurile din categoria allmountain. Aceste schiuri în general dispun de construcție pentru viraje medii (radius de la 14 până la 16 metri) și viteză medie. În această categorie găsim o gamă largă de modele sport, care se diferă între ele nu doar datorită lățimii sau rigidității, dar și datorită tehnologiilor de construcție. Schiurile Skicross au în general lățimea în jur de 70mm, adecvată mai mult pentru pârtii amenajate, dar care vor fi stabile și pe zăpadă mai moale.

 

Slalom

Schiuri de coborâre cu radius între 11 și 13 metri, adecvate în special pentru pârtii amenajate. Viraje scurte pe schiuri cu rigiditate la torsiune, pentru schiori mai agresivi sau cei pasionați de funcarving la viteză mai mică. Un rol important îl are lungimea optimă a schiurilor. Pentru acest tip de schiuri, schiorul trebuie să aibă o înălțime mai mare cu 10 – 20 cm decât lungimea schiurilor. La schiurile mai scurte ia în calcul că au fost proiectate pentru o greutate mai mică și de aceea pot fi prea moi pentru tine dacă nu alege lungimea corectă. Schiurile mai lungi sunt adecvate pentru schiori cu experiență care reușesc să controleze complet schiurile. De obicei poți alege între schiuri de nivel intermediar și cele pentru competiții dotate cu tehnologii speciale.

 

În funcție de stil și de teren schiurile de coborâre se pot împărți în mai multe tipuri

Allround/allmountain

Schiuri de coborâre universale pentru o gamă largă de schiori care doresc un model pentru recreere sau sport. Schiorul pe aceste schiuri se deplasează în general cu viteză medie și efectuează viraje medii. Universale din toate punctele de vedere. Îți permit ieșirea de pe pârtia amenajată, dar să nu te aștepți la ceva extrem. Lățimea la acest tip de schiuri variază între 72 – 79 mm, iar la unele modele duritate poate fi diferită. Un aspect important care influențează manevrabilitatea schiurilor este radiusul, raza de rotație, care copiază marginea schiurilor. La un model universal raza de rotație variază între 14 - 16 metri. Pentru acest tip de schiuri, schiorul trebuie să aibă o înălțime cu până la 15 cm mai mare decât lungimea schiurilor. Niciodată schiurile nu trebuie să depășească înălțimea schiorului.

Slalom uriaș

Modelele sport pentru viraje largi cu radius peste 15 metri sunt adecvate în special pentru pârtii amenajate. Acest tip de schiuri este potrivit pentru cei care schiază cu viteză medie într-un ritm mai rapid. Design sportiv cu caracteristici adecvate mai mult pentru viraje medii, la care se recomandă ca lungimea schiurilor să fie cu 10 cm mai mică decât înălțimea schiorului. Model de competiții pentru slalom uriaș, cu radius de peste 21 metri, care nu sunt adecvate pentru pârtii înguste. La acest model este necesară deplasarea în viteză și pe margini. Acest tip de schiuri poate depăși înălțimea schiorului cu până la 10 cm.

 

Freeride/model freestyle

Modelul Freeride este adecvat pentru pârtii neamenajate cu zăpadă mai adâncă. Construcția acestor schiuri este adaptată pentru stabilitate, atât în lungime cât și în lățime. Lățimea poate fi peste 100 de milimetrii sub legături. Pentru că este vorba despre schiuri cu adevărat speciale, aceste schiuri robuste nu sunt recomandate pentru pârtii amenajate. În plus, schiurile pentru freestyle sunt extrem de tari și rezistente. Pentru pasionații de snowpark este important de știut că trebuie să controleze schiurile nu doar pe zăpadă, dar și în aer, asta se poate face datorită construcției freestyle cu centrul de greutate mutat.

Marca schiurilor 

La alegerea schiurilor de coborâre este inutil să te concentrezi doar pe o singură marcă, asta pentru că posibilitățile de alegere vor fi reduse, iar schiurile de la diferite mărci vor fi foarte asemănătoare (construcție, tehnologie, lungime, radius etc). Schiurile au un prețuri cuprinse între 650 de lei și 2500 de lei și nu trebuie să te fixezi doar pe o marcă. Dacă ești un schior mai exigent care dorește schiuri de calitate mai bună, poți alege schiuri cu prețul peste 3000 de lei, la aceste prețuri în general sunt schiuri de la mărci de top. În oferta noastră sunt disponibile o gamă largă de schiuri de la cei mai buni producători cum ar fi AtomicSalomonElanHeadVoelklBlizzardRossignol și Fischer.

 

 

 

 

Comanda Schiuri Noi                                                                                                                                                Comanda Schiuri Second Hand

Tabel alegere bete ski

Tabelul alaturat o sa va ajute sa alegeti perechea potrivita de bete ski in functie de inaltimea schiorului.Atentie sa tine-ti cont la masurare ,daca faceti masuratoarea incatat cu clapari sau descaltat.

Start Up Nation

Start-up Nation

Vrei finantare prin startup nation sau ai un prieten care doreste sa acceseze aceste fonduri?

 

 

DA
Aceste informatii sunt pentru tine!

 NU

Continua cumparaturile pe rasport.ro!

 

Oferim solutii de IMPLEMENTARE a proiectelor Start-Up Nation  din 2018, iar profesionalismul (si clientii multumiti de serviciile noastre) ne recomanda si in anul 2019.

 

Trebuie sa stii de la inceput ca suntem:

 

 • Distribuitori autorizati de schiuri,clapari,(Atomic ,Fisher,Head,Volkl,Trans ,Ftwo etc ) masini si echipamente pentru service (Winterstein,Montana ,Reichman etc.)
 • Distribuitori autorizati de  masini si echipamente pentru service (Winterstein,Montana ,Reichman etc.)
 • Importatori directi bete ski ,trekkin Fizan Etc.
 • Importatori directi ochelari ski ,Blacksheep ,Shoota ,Fisher Etc.
 • Distribuitori autorizati transportoare electrice: Ninebot by Segway, E-twow, Xiaomi, Joyor etc.

Atentie! Doar in anul 2019!

 

 • Daca necesarul tau de echipamente cuprinde si alte produse in afara de cele mentionate mai sus, nu-ti face probleme! 
 • Avem colaboratori valorosi care ne pot ajuta, iar astfel vei avea un singur furnizor, un singur contract, o singura plata!

 

Scopul nostru este sa te ajutam sa intelegi mai bine pasii pe care ii ai de facut in faza de IMPLEMENTARE a proiectului:

 

 1. Vom evalua impreuna proiectul tau pentru a intelege exact  de ce ai nevoie. Daca esti la inceput de drum, iti putem recomanda echipamentele potrivite pentru afacerea ta, etc.
 2. Iti punem la dispozitie documentele solicitate:
 • Oferta oficiala (conform cerinte proiect, coloana TVA, pret unitar, perioada valabilitate, etc.)
 • Contract de furnizare in dublu exemplar
 • Factura proforma/finala
 • Procese verbale predare primire/receptie/punere in functiune
 • Certificate de garantie si conformitate
 • Declaratie de inovatie (produse/tehnologii mai noi de 3 ani)

          3. Livram produsele GRATUIT la sediul beneficiarului in termenul stabilit de comun acord si asiguram garantia acestora.

 

Asadar,

 

 • Daca inca nu esti convins
 • Daca ai intrebari
 • Daca vrei sa stii disponibilitatea unor produse pentru proiect care nu se regasesc pe www.gnex.ro
 • Daca ai nevoie de recomandari produse pentru proiectul tau
 • Daca ai nevoie de oferte
 • Daca doresti o programare pentru consiliere GRATUITA* privind implementarea proiectului tau

 

 

Asteptam un email la contact@rasport.ro , impreuna cu un numar de contact, iar noi iti vom raspunde solicitarii in cel mai scurt timp.

 

*Consultanta oferita se refera strict la implementarea proiectului dupa aprobarea acestuia.

Tabel Alegere Lungime Ski Copii

Tabelul alaturat o sa va ajute sa alegeti perechea potrivita de ski pentru copii in functie de inaltimea schiorului .

Tabel Alegere Placa de Snowboard

Tabel alegere placa de snowboard in functie de inaltime si greutate.

Exemlu :Pentru cineva care are o inaltime de 160 cm si 64 kg inaltimea portivita pentru placa de snowboard este 149 cm (pentru INCEPATORI recomandam o lungime a placii cuprinsa intre 145-149 cm(pentru exemplu de mai sus).INCEPATORILOR le recomandam o lungime a placi de snowboard egala sau cu pana la 5 cm mai mica decat marimea din tabel (pentru un control mai bun al placii de snowboard.

CM/KG 45 50 54 59 64 68 73 77 81 86 91 95 100 104 109 113
152 139 141 143 145 147 149 151 151 152 153 153 154 155      
155 139 141 143 145 147 149 151 152 153 153 154 155 155      
157 140 142 144 146 148 150 152 153 154 154 155 156 156      
160 141 143 145 147 149 151 153 154 154 155 156 156 157 158    
163 142 144 146 148 150 152 154 154 155 156 156 157 158 158    
165 142 144 146 148 150 152 154 155 156 156 157 158 158 159    
168 143 145 147 149 151 153 155 156 157 157 158 159 159 160 161  
170 144 146 148 150 152 154 156 157 157 158 159 159 160 161 161  
173 145 147 149 151 153 155 157 157 158 159 159 160 161 161 162  
175 145 147 149 151 153 155 157 158 159 159 160 161 161 162 163 163
178   148 150 152 154 156 158 159 160 160 161 161 162 163 163 164
180   149 151 153 155 157 159 160 160 161 162 162 163 164 164 165
183     152 154 156 158 160 160 161 162 162 163 164 164 165 166
185     153 154 156 158 160 161 162 162 163 164 164 165 166 167
188       155 157 159 161 162 162 163 164 164 165 166 166 167
191       157 158 160 162 163 163 164 165 165 166 167 167 168
193         160 162 163 163 164 165 165 166 167 167 168 169
195         161 162 163 164 165 166 166 167 167 168 169 170
198           163 164 165 166 166 167 167 168 169 170 170
200           164 165 165 166 167 168 168 169 170 170 170

 

legatura inaltime placa snowboard

Tabel Alegere Lungime Ski

Tabelul alaturat o sa va ajute sa alegeti perechea potrivita de ski in functie de inaltimea schiorului si de nivelul acestuia(incepator/intermediar/avansat).

PROCEDURA DE RETUR

PROCEDURA DE RETUR

Conform art. 9 din Ordonanța de Urgență nr. 34 din 2014 aveți la dispoziție 14 zile de la primirea produsului pentru a vă exercita dreptul de retragere, adică să returnați produsul fără a vă justifica decizia.


Există două posibilităţi pentru a returna produsul:

 1. Merg în magazin 

  In  magazinul nostru din Cluj Napoca str Aurel Vlaicu nr 1(Sens Giratoriu Marasti) .

 2. Prezint bonul / factura 
  La recepția magazinului prezint bonul, factura , dacă achiziția a fost înregistrată pe el.

 3. Schimb articolul sau îmi este rambursată contravaloarea 

  În funcție de disponibilitatea stocului în magazin, produsul îmi va fi schimbat conform nevoilor mele sau îmi va fi returnată contravaloarea acestuia.

   

Inlocuire marime: dacă doriți să schimbați mărimea pentru unul sau mai multe produse din comandă, se poate solicita înlocuirea directă a acestora, prin completarea FORMULARULUI DE RETUR. 

Schimb produs sau culoare: In cazul schimbării culorii sau a produsului integral, este necesară returnarea articolului în cauză, cu restituirea contravalorii acestuia din partea Rasport și plasarea de către dvs. a unei noi comenzi cu produsele dorite.

 1. Mă conectez 

  Mă conectez pe rasport.ro și efectuez o cerere de retur online. Pentru aceasta, complectez Formularul de retur

 2. Împachetez și pregătesc coletul 
  Împachetez produsele(ambalajul original sau altă metodă de protecție). 
  De asemenea, printez formularul obținut în urma efectuării returului sau notez pe o hârtie ce o pun în colet detaliile: Număr comandă, număr retur, motiv retur, cu ce vreau să schimb, detalii cont bancar dacă doresc banii înapoi (IBAN, Titular cont, denumire Bancă).

  Adresă expediție retur:
  SC White Rasnow Invest Srl
  Str. Aurel Vlaicu nr 1-Rasport

 3. Predau coletul curierului

  Rasport o sa formuleze cererea catre firma de curierat ,urmand ca acestia sa va contacteze pentru ridicarea coletului. Rasport acceptă doar returul trimis prin curier, nu și cele prin poștă. Costurile de transport vor fi acoperite de client, excepție făcând situațiile în care s-a efectuat o greșeală în cadrul procesului inițial de livrare al comenzii.

 4. Primesc produsul schimbat sau contravaloarea* acestuia 
  În momentul recepției coletului, ținând cont de politica de retur a produselor comercializate de Rasport, se va începe procesul de retur sau rambursare. 


  *În cazul în care ați achitat prin card cadou sau cec de fidelitate, contravaloarea vi se va restitui printr-un cod de reducere ce va putea fi utilizat doar online.

MODEL DE FORMULAR DE RETUR

 • În cazul în care doriţi să returnaţi produsul şi să primiţi contravaloarea acestuia, vă rugăm să completaţi FORMULARUL DE RETUR și să ne trimiteţi solicitarea pe adresa de email contact@rasport.ro împreună cu următoarele informaţii: nume şi prenume, număr comandă, IBAN, nume titular cont bancar, nume bancă*

*Banii se virează în contul clientului în termen de 14 zile lucrătoare, în funcție de bancă. Cele 14 zile se calculează din momentul procesării returului.

Programul Rasport Buy Back Junior Online

Rasport Buy Back Junior Online- cumperi de la Rasport pentru juniorul tau si timp de 2 ani beneficiezi de programul nostru de rascumparare

Programul Rasport Buy Back Junior este conceput cu scopul de a ușura achizitia echipamentului de ski/snowboard pentru copii si are ca obiectiv inlocuirea echipamentului vechi(ramas mic) cu unul potrivit dimensiunilor fizice ale copiilor.

Acest program are la baza constientizarea alegerilor dificile pe care parintii le au de luat in momentul in care aleg echipamentul de ski pentru copii, mai exact costurile ridicate din fiecare an, datorate modificarilor fizice a copiilor .

Acest program vizeaza toate echipamentele de ski (ski,,clapari- Copii SH) cumparate de la Rasport . Acest program nu necesită neaparat achiziționarea unui nou pachet complet (ski, clapari Copii SH) , se poate face buy-back pentru fiecare produs in parte.(De exemplu, dacă schiurile încă se potrivesc și claparii nu se potrivesc, noi facem buy-back la clapari și păstrați schiurile pentru un alt sezon.).

Toate echipamentele ski&snowboard junior calificate pentru programul Buy Back Rasport Online au o valoare de rascumpărare. Clientii care achizitioneaza echipamente-junior în sezonul actual, au posibilitatea de a face buy-back in termen de 2 ani de zile, incepand de la data facturarii primului produs/echipament. Echipamentul tau o sa fie evaluat de catre echipa noastra,iar dupa aceasta evaluare o sa-ti fie comunicata in cel mai scurt timp valoarea de rascumparare a echipamentului.


Toate echipamentele returnate trebuie să fie curatate și în stare functionala de revânzare. Este acceptata o uzura normal a acestora insa uzura sau deteriorarea excesivă poate face ca unele articole să nu fie eligibile pentru returnare. Dacă sunt necesare reparații pentru a aduce echipamentele în stare de vânzare, costurile de reparație pot fi deduse din valoarea comercială. O verificare de bază se va face pe toate produsele comercializate, ca parte a programului, fără costuri suplimentare.


Exemple de uzură sau deteriorare excesivă includ (dar nu se limitează la acestea):

· orice talpa care la baza sau la baza superioară a unui schi sau a unei plăci prezintă urme de uzura pana la miezul ski-ului sau al placii, canturi îndoite sau rupte, vârfuri sau cozi exfoliate.

· canturi care nu mai pot fi ascutite

· șuruburile lipsă, cleme de legare lipsa sau rupte, cataramele sau curelele rupte, căptușelile sfărâmate

· echipamentele purtate dincolo de specificațiile obligatorii.

 

* Părinții a caror copii schiaza foarte mult(competitii,sunt inscrisi in cluburi de ski ,etc)ar trebui să înțeleagă că uzura normală pentru această categorie este adesea excesivă și va face ca echipamentul să nu fie adecvat pentru revânzare, prin urmare, nu sunt eligibile pentru tranzacționare.

CONDITII PROGRAM BUY BACK

 

 


Programul Buy Back doreste sa ofere părinților încrederea ca, investiția pe care o fac în echipamentele copiilor lor de astăzi va avea valoare - chiar dacă au noroc ca copilul lor sa poata utiliza echipamentul pentru două sezoane.
Acest program se aplică tuturor echipamentelor pentru copii de ski (ski,legatura,clapari,bete) ,snowboard(placa,legaturi,boots) vândute la Rasport, cu excepția echipamentelor Junior Race și Twin Tips. Acest program nu necesită achiziționarea de pachete și orice piesă care este comercializabilă este eligibilă pentru tranzacționare. (Adică dacă schiurile încă se potrivesc și claparii nu se potrivesc, faceți schimb de clapari și păstrați schiurile pentru un alt sezon.).

 

Parintii doresc sa-si echipeze copiii cu echipament de ski si snowboard la un pret rezonabil iar noi ne dorim sa-i ajutam sa treaca peste greutatile financiare pe care inevitabil le au odata cu cresterea copiilor. Programul de răscumpărare al lui Rasport a fost conceput pentru a ușura achizitia echipamentului de ski/snowboard pentru copii si are ca obiect inlocuirea echipamentului vechi(ramas mic) cu unul care este potrivit dimensiunilor actuale.
Programul Buy Back este conceput să depășească nivelul de început și să ofere părinților încrederea că investiția pe care o fac în echipamentele copiilor lor de astăzi va avea valoare - chiar dacă au noroc ca copilul lor sa poata utiliza echipamentul pentru două sezoane.
Acest program se aplică tuturor echipamentelor pentru copii de ski (ski,legatura,clapari,bete) ,snowboard(placa,legaturi,boots) vândute la Rasport, cu excepția echipamentelor Junior Race și Twin Tips. Acest program nu necesită achiziționarea de pachete și orice piesă care este comercializabilă este eligibilă pentru tranzacționare. (Adică dacă schiurile încă se potrivesc și claparii nu se potrivesc, faceți schimb de clapari și păstrați schiurile pentru un alt sezon.).


Toate echipamentele returnate trebuie să fie curate și în stare de revânzare. Este de așteptat o uzura normal a acestora, totuși uzura sau deteriorarea excesivă poate face ca unele articole să nu fie eligibile pentru buy-back. Dacă sunt necesare reparații pentru a aduce echipamentele în stare de vânzare, costurile de reparație pot fi deduse din valoarea comercială. O verificare de bază și verificare obligatorie se va face pe toate mărfurile de comerț, ca parte a programului, fără costuri suplimentare.


Exemple de uzură sau deteriorare excesivă includ (dar nu se limitează la acestea): orice talpa care la baza sau la baza superioară a unui schi sau a unei plăci prezintă urme de uzura pana la miezul ski-ului sau al placii, canturi îndoite sau rupte, vârfuri sau cozi exfoliate. Canturi care nu mai pot fi ascutite, șuruburile lipsă, cleme de legare lipite sau rupte, cataramele sau curelele rupte, căptușelile sfărâmate sau degetele sau călcâiele purtate dincolo de specificațiile obligatorii.

* Părinții a caror copii schiaza foarte mult(competitii,sunt inscrisi in cluburi de ski ,etc)ar trebui să înțeleagă că uzura normală pentru această categorie este adesea excesivă și va face ca echipamentul să nu fie adecvat pentru Revânzare, prin urmare, nu sunt eligibile pentru tranzacționare.

CONDITII PROGRAM BUY BACK

 

 

1.Cui se adreseaza programul de Buy Back oferit de Rasport?

 • Copiilor a caror varsta este cuprinsa intre 3-14 ani
 • Clientilor care au achizitionat dupa data de 31 martie 2018 produse/echipamente de ski&snowboard junior de la Rasport .

2.Cum beneficiez de program?

 • Achizitionez un produs/echipamente Junior de la Rasport, si in termen de maxim 2 ani de zile, pe baza facturii/bon fiscal poti beneficia de oferta de buy back.

 

3. Daca cumpar o pereche de ski si o pereche de clapari Junior, pot face buy-back doar pentru perechea de clapari?

· Da, aveti posibilitatea sa faceti buy-back doar pentru un singur produs, indiferent cate ati achizitionat anterior

 

4.Care sunt produsele care intra in cadrul programului buy-back Junior?

 • Produsele care intra in cadrul programului Buy-Back Junior sunt: ski, clapari, placa, legaturi, boots

5. Ce inseamna echipamente Junior?

 • Echipamentele Junior sunt toate produsele din categoria Ski si Clapari copii SH de pe www.rasport.ro

6. Betele de ski pentru copii intra in program?

· Deoarece majoritatea copiilor invata sa schieze fara bête de ski, am decis ca betele de ski sa nu intre in programul Buy-Back

 

7. Se pot achizitiona mai multe perechi de ski sau de clapari de catre aceeasi persoana?

 • Da, se intampla des ca multi dintre clientii nostri sa aiba mai mult de un copil, iar atunci nu putem limita achizitia de produse la un singur echipament.

8. Ce inseamna programul Buy-Back Junior?

 • Buy Back Junior Rasport presupune răscumpărarea de către noi a unui produs(ski,clapari SH copii) atunci când se achiziționează unul nou, dumneavoastra urmând astfel să plătiti doar diferența de bani, nu întregul preț afișat.
 • Programul Buy-Back Junior se desfasoara tinand cont de urmatorii pasi:

a) Se achizitioneaza produse din categoria Ski si Clapari Copii SH, de pe www.rasport.ro

b) Impreuna cu produsele vei primi o factura fiscala care atesta achizitionarea produsele din categoria Ski-Clapari Copii SH

c) In termeni de maxim 2 ani de zile, Skiurile si Claparii pentru Copii SH se pot schimba cu altele potrivite varstei copilului.

d) Valoarea produsului/produselor care vor fi schimbate cu altele, o sa va fie comunicata dupa ce colegii nostrii o sa faca o evaluare a gradului de uzura,aspectului estetic si functional

 

9. Ce voi primi in schimbul produselor pentru care doresc sa fac Buy-Back Junior?

 

 • In schimbul produselor Buy-Back Junior veti primi un voucher valoric aferent produselor pentru care doriti sa faceti buy-back.

10 Pot sa primesc in schimbul produselor din cadrul programului Buy-Back Junior, bani?

 • Nu se primesc bani in schimbul produselor. Veti putea primi doar un voucher valoric, aferent produselor pentru care doriti sa faceti buy-back. Pentru neclaritati, vezi punctul 8.

11. Cum va instiintez ca doresc sa fac Buy-Back Junior?

 • Pentru a ne instiinta de dorinta dvs de a face Buy-Back Junior, este necesar sa aveti cont pe site-ul nostru, www.rasport.ro, si de a completa formularul de Buy-Back, pe care il gasiti pe pagina principala a site-ului.

 

12. Daca am pierdut factura pot beneficia in continuare de programul Buy-Back Junior?

· Da,avem nevoie doar sa ne transmiteti datele dvs de facturare impreuna cu o dovada ca dumneavostra sunteti persoana trecuta in factura.

13. Ce se intampla dupa ce completez formularul de Buy-Back Junior?

 • In termeni de maxim 3 zile lucratoare, veti fi contactat de catre un consilier de vanzari de la Rasport, care se va ocupa de toate formalitatile pentru ca produsul/produsele sa ajunga la noi. Noi vom contacta firma de curierat care sa ridice produsele de la dvs, iar dupa ce astea ajung la noi si sunt verificate de catre departementul service iar in maxim 5 zile lucratoare veti fi contactat pentru a primi codul de voucher.

14. Cat timp este valabil codul de voucher si pentru ce produse?

 • Codul de voucher este valabil o luna din momentul in care il primiti si se poate aplica doar pentru produsele Schi si Clapari Copii SH.

15. Cine plateste transportul pentru produsele din cadrul programului Buy-Back Junior?

Transportul produselor catre Rasport, vor fi suportate de catre dumneavoastra.

 

16. Daca pe factura exista mai multe produse, se poate face buy-back doar pentru unu dintre ele?

 • Da, puteti face buy-back doar la produsele la care doriti dvs, cu conditia ca acestea sa se incadreze in program.

17. Care sunt produsele care NU mai pot beneficia de programul de buy-back?

· orice talpa care la baza sau la baza superioară a unui schi sau a unei plăci prezintă urme de uzura pana la miezul ski-ului sau al placii, canturi îndoite sau rupte, vârfuri sau cozi exfoliate.

· canturi care nu mai pot fi ascutite

· șuruburile lipsă, cleme de legare lipsa sau rupte, cataramele sau curelele rupte, căptușelile sfărâmate

· echipamentele purtate dincolo de specificațiile obligatorii.

 

 

 

 

In cadrul programului de buy-back intra produsele achizitionate de la Rasport.Ski ,clapari ,placi snowboard si boots pentru copii.

 

*In situatia in care produse nu pot beneficia de programul de buy back din motive de neconformitate (vezi criterile enuntate mai sus) sau nu sunteti multumiti de evaluarea facuta de colegii nostri,produsul/produsele va vor fi inapoiate costul transportului fiind suportat de catre dumneavoastra.

 

Bukovel-Ucraina

Bukovel este o stațiune de schi din Ucraina. Ea este situată la poalele Muntelui Bukovel, la o altitudine de 920 m. Cel mai înalt punct al stațiunii – Vârful Dovha – 1372 m. Sezonul turistic începe la sfârșitul lunii noiembrie și ține până la mijlocul/sfârșitul lunii aprilie.

 • 60 km de pârtie. În proporție de 100% dotate cu tunuri de zăpadă artificială
 • 63 de pârtii de schi de toate gradele de dificultate
 • 16 instalații de transport pe cablu cu o capacitate de 34700 de persoane/ora
 • școală de schi (inclusiv pentru copii)
 • închiriere de echipament
 • snowpark
 • parc pentru ciclism
 • Agrement

  • Centrul de agrement ”Buka”
  • Lac cu sistem de încălzire Eco și plajă amenajată
  • Rope alpine-park
  • Roller
  • Bike Park
  • Plimbări cu sănii trase de câine
  • Plimbări calare
  • Plimbari cu ATV-uri
  • Paintball/Airsoft
  • Extreme Park
  • Perete de alpinism
  • Trasee pentru drumeții și excursii
  • Rafting
  • Snoubayk
  • Club pentru copii Kinder Club
  • Centrul de distracție pentru copii ”Leopark”
  • Big - Airbag

  Servicii terapeutice

  Stațiunea Bukovel a început să se dezvolte ca un centru terapeutic și balneologic pentru persoanele cu probleme ale aparatului locomotor, tubului digestiv și căilor urinare încă din 2008.

  Pe teritoriul complexului există un bufet cu răcoritoare, unde poate fi servită gratis apa minerală naturală ale cărei proprietăți benefice au fost identificate de Institutul de Balneologie Odessa. De asemenea, stațiunea este cunoscută pentru băile sale de apă minerală și extracte de plante medicinale.

  Pârtii și instalații de transport pe cablu

  Patru telescaun
  Tun de zăpadă

  Stațiunea Bukovel este situată pe cinci vârfuri de munte: Dovha (1372 m), Bukovel (1127 m) , Bulchynoha (1,455 m), Babyn Pohar (1180 m), Chorna Kleva (1241 m), având peste 53 de kilometri de pârtie de toate gradele de dificultate. Toate pârtiile sunt dotate cu tunuri de zăpadă artificială și protejate de lumina directă a soarelui. Trei pârtii sunt dotate cu nocturnă.

  Pe perioada sezonului de iarnă în stațiune funcționează 16 instalații de transport pe cablu moderne, cu o capacitate totală de 34700 de persoane/ora. În același timp pe pârtiile din stațiune pot schia confortabil până la 15.000 de persoane.

  • Număr pârtii de schi: 56
  • Lungimea pârtiilor de schi: 300 - 2350 de metri
  • Clasificarea pârtiilor de schi: albastru, roșu, negru .
  • Diferența de nivel: 40 – 285 m
  • Pârtii pentru slalom uriaș și pârtii cu denivelări

  16 instalații de transport pe cablu:

  • 11 – cu patru scaune
  • 1 – cu două scaune
  • 1 – cu trei scaune
  • 1 – teleschi
  • 2 – multilifturi

Borovets-Bulgaria

Borovets este cea mai veche statiune de schi din Bulgaria cu o istorie incepand din 1896. In zilele noastre Borovets este cea mai mare si moderna statiune din Bulgaria situata in partea de est de Rila, la poalele Muntelui Mousala. Imbracata in brazi inalti, la 1390 m deasupra nivelului marii este o destinatie ideala pentru recreere si relaxare. Climatul este considerata a fi una foarte sanatoasa, in general iernile sunt blande, iar sezonul tine de la mijlocul lunii decembrie pana in luna aprilie.

Borovets este o statiune usor accesibila, la 12 km distanta de drumul principal, capitala Bulgariei, Sofia fiind la 72 km distanta. Exista curse regulate de autobus din Samokov la fiecare 30 de minute.

Infrastructura de o calitate exceptionala atrag iubitorii sportului de iarna din Bulgaria si nu numai. Schiorii se pot bucura de 45 km de partie grupate in 3 regiuni: Sitnqkovo – Martinovi Baraki, Markudjik si Qstrebec. Cele mai bune partii se gasesc la Qstrebets, unde de altfel se organizeaza toate competitiile de iarna. De doua ori a fost si gazda Cupei Mondiale de Schi Alpin. Deasemenea, la Borovets se gaseste cea mai buna pista de biatlon din Europa.

De-a lungul anilor, Borovets a devenit o statiune moderna de schi avand hoteluri si restaurante de lux, magazine, cluburi si discoteci, dar si o gama variata de partii de schi si instalatii. Ca orice alta statiune de schi din Alpi, la Borovets puteti gasi conditii foarte bune de zapada avand posibilitati de schi, schi nocturn, snowboard, schi fond, ski-doo si biatlon.  Exista partii pentru toate gusturile si nivelele, incepatori, intermediari si avansati, toate avand marcaje in diferite limbi de circulatie internationala. Partile sunt intretinute la standarde inalte.

Partiile din Borovets sunt situate in 3 zone diferite. Partiile de schi fond si biatlon sunt situate la 2 km distanta de la statiune, centrul de schi fiind bine organizat, avand instalatii moderne, inclusiv o telegondola. Pentru conditii de zapada excelente si pe timp nefavorabil sunt instalate 14 tunuri de zapada. Deasemenea, scoala de schi din Borovets este recunoscuta ca fiind una dintre cele mai bune din Bulgaria, unde instructorii de schi sunt fosti schiori profesionisti, cu totii vorbitori de limbi de circulatie internationala.

Deasemenea, in Borovets exista conditii excelente pentru iubitorii de snowboard. In muntii inalti din Rila, centrul de schi din Markudjik, in plin sezon stratul de zapada atinge o grosime de peste 2 m, oferind posibilitati nelimitate pasionatilor de freestyle. Exista posibilitati de a inchiria schiuri si snowboard de la fata locului, chiar din statiile de pornire a telegondolei.

Viata de noapte de la Borovets este destul de atractiva; exista numeroase baruri, cluburi, cafenele si discoteci deschise pana in zori de zi. Statiunea este cunoscuta pentru oferte “happy hour” si preturi avantajoase. Muzica este in majoritatea locurilor una internationala, dar si traditionala in taverne. Pentru cumparaturi va recomandam faimoasa Rila Monastery si trepidantul oras Sofia. Deasemenea, puteti vizita palatul "Carska Bistrica" la doar 10 minute pe jos de centrul statiunii.

Bansko- Bulgaria

Statiunea numarul 1 din Bulgaria este fara indoiala, Bansko. Orasul este situat in apropierea raului Glazane, la poalele Muntilor Pirin, in partea estica unde se afla cele mai frumoase, dar si cele mai inalte varfuri, doar 160 km de Sofia si 6 km de Razlog. Orasul Bansko este situat la 925 m deasupra nivelului marii, partiile sunt la o altitudine de 2000-2600 m. Muntii Pirin se aseamna cu Muntii Alpi, avand un caracter similar; cel mai inalt varf este Vihren, 2914 m. Nume Bansko deriva din cuvantul bulgar “ban” care inseamna “maestru”. Bansko a devenit o statiune favorita in materie de schi si snowboard, mai ales datorita conditiilor exceptionale de pe partii, cat si a arhitecturi istorice deosebite imbinate perfect cu modernitatea. 

Exista doua mari centre de schi, CHALIN VALOG (1100-1600 m) si SHILIGARNIKA (1700-2500 m), ambele fiind usor accesibile in aproximativ 25 de minute de mers cu noua telegondola care porneste chiar din Bansko. Lungimea totala a partiilor este de 70 km, proportional fiind impartita in 30% partii pentru incepatori, 45% partii pentru avansati, iar restul de 25% pentru experti. Conditiile de zapada si tunurile de zapada permit ca sezonul de schi sa dureze din luna decembrie pana in luna mai. 

In ciuda faptului ca statiunea in sine nu are mai mult de 10 ani vechime, are foarte multe de oferit vizitatorilor ei. Cele 44 de tunuri de zapada Technoalpine acopera majoritatea partiilor si fac ca sezonul de schi sa dureze mai mult. Gama variata de partii ofera posibilitati de schi atat pentru incepatori cat si pentru avansati. Deasemenea, iubitorii de snowboard se pot bucura de primul fun park din Balcani, unde se intalnesc toti nebunaticii sporturilor extreme. Pentru ei, dar si schiori se organizeaza zilnic intreceri pe noua partie de la Shiligarnika. 

In ceea ce priveste instalatiile, cei din Bansko au avut o grija deosebita pentru comfortul si siguranta schioriilor si iubitorilor de snowboard apeland la serviciile renumitei firme Doppelmayr. Astfel, la Bansko exista o telegondola cu 8 locuri, telescaune cu 3 locuri si 7 teleschiuri, respectiv 10 instalatii pentru copii. Lungimea totala a instalatiilor din intreaga statiune este de 26 km. La Bansko puteti gasi partii pentru slalom, slalom urias si partii schi fond de o lungime de 5 km. 

Imbinarea perfecta dintre o statiune dezvoltata si un oras cu o istorie vie, face din Bansko un loc elegant pentru a petrece un sejur placut la schi. Fiecare casa are propria ei istorie, care poate transforma o simpla vacanta intr-o calatorie in lumea traditionala a Bulgariei. Tavernele din Bansko, denumite “Mehana” va ofera intr-o atmosfera primitoare mancaruri traditionale si vinuri bulgaresti de exceptie. Majoritatea tavernelor au orchestre cu muzica live pentru seri linistite si romantica, iar pentru cei cu adevarat energici cluburile si discotecile se inchid odata cu rasaritul soarelui. 

Bineinteles sunt multe de vazut in Bansko, cum ar fi cele 120 de monumente culturale si istorice, in jurul carora exista numeroase magazine de souveniruri. Pe langa minunatii Munti Pirin, orasul poseda si alte atractii turistie cum ar fi, ruinele cetatii antice de la Staroto Gradishte, Parcul National Pirin, care este patrimoniu UNESCO. In parc se gasesc cascade, lacuri, pesteri, flora si fauna deosebita. Bansko alaturi de Dobrinishte este cunoscut si pentru apele sale minerale. 

Bansko fiind una dintre cele mai mari statiuni din Bulgaria, ofera nenumarate oportunitati de cazare, incepand cu hoteluri de lux, apartamente si hoteluri pentru toate gusturile aproape de partii.

Tignes-Franta

Descriere statiune

Statiunea Tignes cu 5000 ha pentru schi, impreuna cu Val d'Isere, formeaza domeniul de schi Espace Killy. Datorita altitudinii ridicata ofera conditii de zapada excelenta din octombrie pana in luna mai. 

Statiunea este situata intre 1550 - 3456 m altitudine si datorita ghetarului Grande Motte, ofera posibilitati de schi si vara. La nevoie tunurile de zapada au posibilitatea de a produce zapada artificiala. 

Regiuna Tignes ofera 36 instalatii de transport pe cablu, din care o funiculara, 4 telecabine, 24 telescaune si 7 teleschiuri. Instalatiile deservesc 155 partii de schi: 26 negre, 40 rosii, 68 albastre si 21 partii freeride. Statiunea ofera in total 300 km de partii de schi! 

Grande Motte este deschis tot anul si ofera o priveliste minunata catre varfurile Grande Motte cu 3656 m, Grande Casse 3852 m, Mont Blanc 4807 m si Grande Sassiere 3747 m. De la Grande Motte, 3450 m altitudine, pana la localitatea Les Brevieres, 1550 m altitudine, este o coborare de 1900 m! 

Zona Palet este direct accesibila din Val Claret. Zona ofera conexiunea catre Tignes le Lac. Cel mai inalt punct din aceasta zona este Col des Ves, 2840 m si Col du Palet, 2700 m. 

Zona Toviere este conexiunea catre Val d'Isere, Espace Killy. Este accesibil din Tignes le Lac sau Val Claret. Punctul cel mai inalt este Toviere, 2705 m si Col de Fresse, 2580 m. 

Zona Brevieres este situata in partea de nord - vest a domeniului Espace Killy. Zona este insorita chiar din orele diminetii si ofera o panorama mirifica catre Grande Sassiere, 3748 m altitudine, lacul Chevril si catre Mont Blanc. Punctul cel mai inalt este Aiguille Percee, 2748 m. 

Zona ghetarului Grande Motte ofera 130 ha pentru schi, 20 km partii de schi, 750 m diferenta de nivel, totul la altitudinea de 3000 m. 

Tot in aceasta zona este amplasata si snowparkul. 

Este zona pentru experti, iar vara, zapada indulgenta asteapta si incepatorii. 

Ghetarul este accesibil si pentru pietoni, putand fi vizitat si pestera de gheata Ice Grotto, din inima ghetarului.

Ca si activitati apres - ski puteti alege dintre cca. 70 de restaurante, piscina, centre sport, patinoar etc.

Megeve -Evasion Mont Blanc-Franta

Descriere statiune

Statiunea Megeve este o statiune traditionala franceza, un oras carismatic, cu un charm traditional alpin. 

Este o statiune exclusiva cu o gama larga de hoteluri top-class. Posibilitatile de apres-ski sunt nenumarate: cluburi, concerte, ice-show, casino, etc. 

Statiunea este parte integranta din regiunea de schi “Evasion Mont Blanc”, cu 440 km de partii si 122 instalatii pe cablu, totul cu un singur skipass “Evasion”! 

In statiunea Megeve gasim 300 km de partii, din care partia cea mai lunga are 3 km. Partiile sunt deservirte de 80 de instalatii pe cablu. 

Stratul de zapada este asigurat atat datorita altitudinii mari cat si a microclimatului influentat de catre Mont Blanc. Daca totusi nu este de ajuns cei 175 tunuri de zapada asigura albul partiilor.Serviciile de intretinere a partiilor, serviciul de salvamont si instalatiile pe cablu sunt printre cele mai bune din Europa! 

Regiunea de schi Megeve este alcatuita din 3 zone separate: 
Rochebrune Cote 2000, Jaillet si Mont d'Arbois. 

De asemenea este conectata de Combloux, Saint-Nicolas de Veroce si Saint Gervais, alcatuind impreuna regiunea de schi "Evasion-Mont Blanc". 

Posibilitatile de schi sunt excelente in special pentru schiorii de nivel mediu. La Mont d'Arbois gasim mai mult partii rosii provocatoare. In zona Mont Joux gasim cea mai abrupta partie neagra din Megeve cu iclinatia de 33%! cea mai mare atractie a zonei sunt zapada proaspata si posibilitatile de "off-piste" pentru experti! Vorbind de experti si "off-piste", Chamonix este la doar 30 min. de condus! 

Snowboarderii sunt asteptati de un snowpark si half-pipe si de boardercross la Rochbrune. Posibilitatile de "off-piste" sunt nelimitate in zona Mont Joux! 

Iubitorii de schi fond au la dipozitie 70 km piste preparate. 

Copii intre 3-5 ani sunt asteptati la mini-clubul "Piou-Piou", iar dupa aceasta varsta, la scolile de schi din regiune. 

Un urias complex sportiv si un patinoar ofera un sfarsit de zi activ, chiar si pentru cei care nu sunt adeptii sporturilor albe. 

Trebuie mentionat ca Megeve se afla la doar 60 km de la aeroportul din Geneva!

Avoriaz-Morzine - Portes du Soleil-Franta

Descriere statiune

Megastatiunea Portes du Soleil este una dintre cele mai mari regiuni de schi din lume.

Uneste 12 statiuni de schi din 2 tari:
Elvetia: Champery, Morgins, Torgon, Val-d'Illiez - The Crosets, Champoussin Frante: Abondance, Avoriaz, Chatel, La Chapelle d'Abondance, Les Gets, Montriond, Morzine, St Jean d'Aulps

In total ofera 555 km de partii de schi, accesibile cu un singur skipass combinat. Datorita faptului ca intrarea in Elvetia este posibila si pe baza de CI, nu aveti nevoie de pasaport. Va recomandam, sa aveti la Dvs. actele si in timpul schiului.

Poarta Soarelui, datorita amplasarii ideala intre lacul Geneva si Mont - Blanc, beneficiaza de cantitati mari de zapada: in general 8m/sezon!

Megastatiunea este cautata si de catre snowboarderi. Ofera 9 snowparkuri si posibilitati de freeride.

Statiunea Avoriaz este o statiune tipica franceza, construita pentru schiori. Ca si unitati de cazare ofera multe case de apartamente si mai putine hoteluri. Insa fiecare unitate de cazare se afla langa partie, fiind accesibile pe schiuri!

 

Localitatea Morzine este situat in vale, "sub" Avoriaz. Recaomandam turistilor care cauta atmosfera franceza, intr - o locatie cu un fleur deosebit si restaurante excelente. Aici gasiti mai multe hoteluri decat "sus" in Avoriaz!

Bormio - Livigno-Italia

Bormio - Livigno
Pagina formatată pentru tipărire Recomanda unui prieten

Regiune: LombardiaInstalatii de transport pe cablu: 

Telecabina
11
Teleschi
28
Telescaun
24


Total partii: 200 km

Partii Dificile
31.30 km
Partii Medii
123.60 km
Partii Usoare
45.50 km


Caracteristici statiune:
Bai termaleBai pesteraBaruriDiscotecaFitnessParapantaPatinoarPiscinaPartie saniePartie sanie nocturnaRestauranteSanie caiSnow tubbing


LEGENDA simboluri
Distanta de la granita: 1190 km
Altitudine baza: 1225 m
Altitudine varf: 3012 mFacilităţi de cazare în această staţiune


Descriere statiune
Regiunea se afla in apropierea granitei cu Elvetia. Cuprinde 4 regiuni separate, dupa cum urmeaza: 

• Bormio 
• Valdidentro - San Colombano / Alta Valtellina 
• Santa Caterina Valfura 
• Livigno 

Bormio

Un centru de schi cu traditii, cu o altitudine intre 1225 si 3012 m. Dispune de partii atat pentru incepatori cat si pentru competitii, are si snowboardpark. Cele 14 instalatii de transport pe cablu deservesc 50 km de partii, potrivite tuturor tipurilor de schiori. 

Amatorilor de senzatii tari le recomandam partiile Valbella si Betulle. 

Nici cei care iubesc partiile mai „domoale”, cu un peisaj de neuitat nu vor fi dezamagiti: partia Bimbi al Sole (cea mai lunga partie din Bormio) de 6 km trebuie incercata! Din cele 11 partii in total 2 sunt negre, 5 rosii si 4 albastre. Incepatorii au la dispozitie partii speciale atat in vale cat si pe munte. 

Copii sunt ajutati si de existenta unei „covor magic”, skilift special pentru cei mici. 

Albul partiilor este asigurat de un sistem de tunuri de zapada. 
Datorita altitudinii, in regiune sezonul de schi se deschide la inceputul lunii decembrie si dureaza pana la sfarsitul lunii aprilie. 

Bormio si imprejurimile sunt renumite si pentru baile termale: Bormio Therme Spa asteapta schiorii pentru relaxare dupa o zi obositoare pe partii. 

Aproape de Bormio gasim ghetarul Stelvio, unde se preteaza schiul tot anul (si vara). 

Valdidentro - Oga (Valdisotto) - San Colombano:

Se afla la o distanta de 2 km fata de Bormio. 
Partiile insorite din Valdidentro pornesc din San Colombano si sunt conectate cu cele din Valdisotto (Oga). Aceste partii insorite reprezinta adevarata invitatie la ski! 

Are 25 km partii in total, din care 15 km rosii, 7 km albastre si 3 km, cu 4 telescaune si 7 teleschiuri. Partia recomandata este „Drossa Alt” cu o lungime de 3,2 km. 

Santa Caterina Valfura

Este situata la o altitudine de 1738 si 2887 m, majoritatea partiilor avand o dispunere nordica. Datorita acestui fapt gasim „zapada ideala” de - a lungul intregului sezon. 

Acest centru de schi are in total 35 km de partii, care sunt deservite de 2 telescaune, 2 telecabine si de 4 teleschiuri. Cele 2 telescaune de 8 locuri asigura ascensiunea pana la 2000 m, iar de aici drumul se poate continua cu cele 4 teleschiuri. Telescaunul „Sobretta” asigura ascensiunea pana la partiile negre/dificile. Majoritatea partiilor sunt dotate cu tunuri de zapada. 

Dintre cele 14 partii in total, 2 sunt negre, 12 rosii, 2 albastre. Cea mai lunga partie este Dell'Alpe cu o lungime de 5 km. 

Livigno

Desi distanta fata de Vama Bors este peste 1000 km, este una dintre destinatille preferate ale schiorilor din Romania! O explicatie este reteaua de partii diversificata, aflata la o altitudine de 1816 - 2785 m. 

Cele 6 telecabine, 13 telescaune, 11 teleschiuri deservesc reteaua de 115 km de partii, cu 20 km de partii negre, 65 km de partii rosii, 30 km de partii albastre. 

Cea mai lunga si totodata cea mai dificila partie este „Vetta Blessacia” cu o lungime de 4,8 km si o diferenta de nivel de aprox. 1000 m. 

Are un snowpark cu half - pipe si ski - jump. 

Livigno este o zona „tax free”, astfel multe produse se gasesc la preturi mici: pretul carburantului este 50% fata de restul Italiei, iar bauturile, tigarile, parfumuri, electrice au preturi mult reduse. 

Aceasta destinatie ofera multe posibilitati de distractie: patinoar, piscina acoperita, sauna, sanii trase de cai, tenis, bar bineinteles si multe restaurante si pizzerii. 

Skipassul combinat este acceptat in toate regiunile din Alta Valltelina.

Atentia! Autoritatile elvetiene au introdus noi reguli de circulatie in zilele de sambata in tunelul "Munt la Schera". In restul zilelor tunelul este deschis 24H, cu trafic alternativ.

Aboneaza-te la newsletter

Urmariti-ne pe

  Produsul a fost adaugat in cos