Cele mai noi trenduri în iarna 2016/2017

 

ISPO-MUNICH-2016-Outdoor

 

Fiecare nou sezon aduce noi inovații în lumea sportului și eu, unul nu știu până unde vor ajunge dar iată că și sezonul de schi 2016/2017 vine cu noi surprize în lumea echipamentelor.

Dacă ar fi să descriu mai ușor cum va fi iarna 2016/2017 ar fi în felul următor: plăci de snowboard cu forme de surf, schiuri mai suple și încălțăminte mai confortabilă.

Surf in powder!

Datul în powder a avut mereu o relație strânsă cu surful iar formele inspirate de surf au început deja să apară pe piață din ce în ce mai des. Așa că ne așteptăm să vedem din ce în ce mai multe modele de plăci nose-uri cât mai late, forme direcționale și cozi de rândunici.

La ce ne putem aștepta iarna aceasta e ca fiecare producător mare de plăci să vină cu propriile modele inovative pentru a obține o flotație mai mare, control mai bun, lungimi mai reduse și forme cât mai apropiate de surf boards.

Fie că vă place zăpada ușoară ca un norișor sau să carvuiți dealul până la sânge, anul acesta se anunță unul interesant pentru snowboard în materie de echipamente.

nitro

Adio schiuri late

O tendință comună în rândul producătorilor de schiuri de freeride se pare că este
îngustarea taliei acestora. În timp ce la snowboarduri se caută forme mai scurte și mai late, schiurile își micșorează talia.faction-2014-3

Anul trecut cele mai late schiuri aveau 120 mm sole iar cele de anul acesta vor avea maxim 115 mm.

Acest lucru se poate datora faptului că puțini dintre noi ajung să se dea în zăpadă atât de adâncă încât să avem nevoie de schiuri mai late de 115.

 

Modelele clasice revin!

Odată cu nebunia apărută după schiurile clasice și costumația optzecistă, sezonul 2016/2017 va reînvia modele din 2000-2005, cu tailuri drepte și aproape niciun pic de rocker în vârf.

Se pare că designerii au început să înțeleagă avantajele unor schiuri tradiționale single-camber care sunt potrivite pentru o mare parte din schiorii care nu aterizează în switch în fiecare zi sau își petrec tot timpul în park dar își desfășoară activitatea pe zăpadă mai fermă sau pârtii.

16000001

Clăparii se transformă

Posibil ca purtarea clăparilor să fie mereu o corvoadă fiindcă niște cuști din plastic nu vor fi niciodată o încălțăminte prea confortabilă dar este mereu loc de îmbunătățiri.

Din fericire designerii tot încearcă să mai reducă din neplăcerile induse de clăpar pentru a se potrivi cât mai bine chiar de la prima încercare.

Dynafit și Dalbello, de exemplu, lucrează la designuri mai corecte din punct de vedere anatomic. Astfel aceștia devin mai ușori și mai flexibili.

maxresdefault

Lentile heliomate!

Lentilele heliomate nu sunt un lucru nou în industrie dar fiecare brand pare să caute cel mai rapid și ușor mod de a schimba lentilele mai repede așa că o creștere a lentilelor heliomate posibil să crească exponențial sezonul acesta.

Dragon și K2 ne pregătesc niște surpize în materie de ochelari iarna asta, așa că nu putem face decât să stăm cu ochii pe ei :D

dragon

Sezonul 2016/2017 va fi unul cu adevărat interesant pentru industria sporturilor de iarna, mai ales că se caută optimizarea designurilor, apar materiale noi și se reinventează trenduri de mult uitate așa că nu ne mai rămâne decât să așteptăm cuminți și să ne rugăm pentru zăpadă.