Trasee drumeții – top 3 destinații din România

Pentru cei ce iubesc să se aventureze în natură, perioada verii este momentul perfect pentru a încerca trasee drumeții noi. Iată topul preferințelor din România:

1. Munții Făgăraș

Sursă foto: blog.travelminit.ro

Cunoscuți drept „Alpii Transilvaniei”, Munții Făgăraș sunt un loc de pelerinaj pentru iubitorii de drumeții și alpinism. Cel mai înalt vârf, Moldoveanu (2544 m), este o provocare atrăgătoare pentru mulți turiști. Există trasee drumeții variate, de la cele accesibile pentru începători până la cele mai dificile, recomandate doar pentru drumeții experimentați.

Unul dintre cele mai populare trasee drumeții este cel care urmează Creasta Făgărașului, oferind priveliști spectaculoase asupra vârfurilor și văilor adiacente. Cabane și refugii montane sunt disponibile pe parcurs, oferind locuri de odihnă pentru drumeți.

2. Piatra Craiului

Sursă foto: exploregis.ro

Piatra Craiului este o destinație de trasee drumeții renumită pentru crestele sale ascuțite și peisajele surprinzătoare. Situată în apropierea orașului Zărnești, această rezervație naturală atrage drumeți din toate colțurile lumii.

Traseul de creastă, deși provocator, este extrem de popular datorită panoramelor spectaculoase pe care le oferă. Refugiul Diana și Cabana Curmătura sunt puncte de oprire frecvente, oferind adăpost și reconfortare după traseele solicitante.

3. Cheile Bicazului și Lacul Roșu

Sursă foto: stirileprotv.ro

Cheile Bicazului, situate în Carpații Orientali, sunt cunoscute pentru formațiunile stâncoase impresionante și peisajele pitorești. Opțiunile de trasee drumeții din această zonă sunt variate, potrivite atât pentru începători, cât și pentru cei mai experimentați.

O drumeție populară este cea prin Cheile Șugăului, care oferă o priveliște unică asupra pereților stâncoși și vegetației luxuriante. La finalul drumeției, turiștii pot ajunge la Lacul Roșu, un lac de baraj natural, cunoscut pentru peisajul său idilic și atmosfera liniștită. Aici, vizitatorii pot închiria bărci pentru o plimbare relaxantă pe apă.

Cumpără echipament trekking de la RaSport.ro și pregătește-te pentru următoarea ta drumeție. La noi găsești o gama variată de încălțăminte impermeabilă – te așteptăm în magazinul nostru din Cluj-Napoca.

Nu uita să ne urmărești și pe pagina de Instagram, pentru a nu rata noutățile.