Top stațiuni ski Cluj - ce opțiuni ai în apropiere

Sezonul de schi tocmai s-a deschis, iar iubitorii sporturilor de iarnă pot să își reia activitatea. Dacă te gândești să pornești într-o aventură pe pârtie și nu știi ce opțiuni ai, articolul de față îți prezintă variante de stațiuni ski din apropierea Clujului. 

Distanța este un factor important, mai ales pentru cei care își doresc să schieze în timpul weekend-ului și nu dispun de mai multe zile pentru o vacanță la schi. Astfel, pregătește-te corespunzător, cu un echipament ski de calitate și bucură-te de condițiile oferite de către pârtiile din împrejurimi, fără grija unui drum obositor care să-ți ia câteva ore. 

În apropiere de Cluj, există câteva opțiuni de stațiuni ski, cunoscute pentru varietatea de pârtii și peisajele pe care le oferă.

1. Mărișel 

Sursă foto: Instagram - @marisel.skibikeresort

La o distanță de aproximativ 55 km de Cluj-Napoca, stațiunea Mărișel este compusă din 3 pârtii, cu grade de dificultate diferite pentru ski, și o pârtie pentru săniuș. Pentru confortul schiorilor, stațiunea pune la dispoziție două instalații de teleski și un telescaun, acestea scurtând semnificativ distanța de urcare. 

Pârtia albastră - lungime totală de aproximativ 2000 m, cu o lățime considerabilă, fiind potrivită pentru începători și nu numai.

Pârtia roșie - lungime totală de 1600 m, cu diferența de nivel de 350 m. Aceasta este potrivită pentru schiorii curajoși, de nivel avansat. 

Pârtia neagră - lungime totală de 1400 m, fiind dedicată în totalitate schiorilor cu nivel avansat, expert.

2. Buscat

Sursă foto: Facebook.com - Statiunea Muntele Baisorii

Buscat se numără printre cele mai frecventate stațiuni ski din apropiere de Cluj. Este un resort alcătuit din 6 pârtii, dintre care 5 pârtii pentru schi, cu nivele de dificultate diferite și o pârtie pentru săniuș.

Pârtia albastră - 1300 m

Pârtie roșie - 800 m 

Pârtia neagră - 900m, concepută pentru schiori de nivel avansat sau expert.

Pârtia 4 - 150 m, destinată în totalitate începătorilor. 

Pârtia verde - 1700 m. 

3. Arieșeni

Sursă foto: Facebook.com - Arieseni Ski Resort

La trei ore de Cluj, stațiunea Arieșeni oferă o multitudine de opțiuni de cazare. Arieșeni este una dintre cele mai cunoscute stațiuni ski din țară, punând la dispoziție trei pârtii.

Pârtia Vârtop 1 - zona schiabilă are o lungime de 800 m, iar diferența de nivel este de 240 m. Această pârtie este dotată cu teleski și nocturnă. 

Pârtia Vârtop 2 - are o lungime totală de 430 m și este destinată începătorilor și copiilor. De asemenea, ste dotată cu teleski și nocturnă. 

Telescaun Vârtop - în timpul sezonului de schi, telescaunul este disponibil pentru 2 pârtii, respectiv pârtia roșie și pârtia neagră. Amebele pârtii au un nivel mediu-avansat de dificultate, iar luminea lor este de 1,4 km și 900m.

4. Feleacu

Sursă foto: stiridecluj.ro

Amplasată la 12 km de Cluj-Napoca, stațiunea Feleacu este alcătuită din două pârtii și un snowpark. Feleacu este una dintre cele mai accesibile stațiuni ski ca preț, însă lungimea pârtiilor este semnificativ mai mică. 

Acum că ai la îndemână patru opțiuni, alege varianta potrivită pentru tine și bucură-te de o experiență frumoasă în zăpadă! 

Nu uita, la RaSport poți să găsești echipament ski complet, pentru a te prezenta pe pârtie în mod impecabil! 

Pentru a nu rata oferte și noutăți, te așteptăm și pe pagina noastra de Facebook!