Top 7 destinații pentru pârtii de schi din România unde să mergi iarna aceasta

 

Dacă unii preferă ca iarna să stea la căldură, feriți de frigul și zăpada de afară, alții iubesc sporturile de iarnă și adoră să se distreze zile întregi pe pârtiile de schi. Din fericire, în România există o mulțime de locații montane superbe, cu pârtii de schi modern amenajate și trasee cu dificultăți variate. În ultimii ani, foarte mulți tineri și-au descoperit pasiunea pentru sporturile de iarnă, în special pentru schi și snowboard, așa că aceștia abia așteaptă startul sezonului rece.

 

7 cele mai frumoase destinații cu pârtii de schi din România

 

1. Pârtiile de schi de la Sinaia

Sinaia este prima destinație de pe lista bucureștenilor și a celor din împrejurimi, iar asta se întâmplă pe bună dreptate. Aici poți alege din 16 pârtii de schi (circa 17 km de traseu schiabil) și pentru că zăpada se menține până târziu în primăvară la cota 2000, poți spune că ai găsit stațiunea perfectă care îți hrănește pofta de adrenalină pe pârtie.

Indiferent de nivelul la care te afli (începător, schior mediu sau avansat), vei găsi cu ușurință pârtia de dificultatea potrivită. În Sinaia sunt 4 pârtii pentru începători, 8 pentru schiorii medii și 3 pentru schiorii experimentați. Cea mai lungă pârtie, cu un traseu de 2000 de metri are dificultate medie, iar dacă ești deja la stadiul de expert, ai putea să încerci pârtiile Carp, Papagal sau Tarle. 

 

2. Pârtiile de schi de la Brașov

Poiana Brașov este una din cele mai renumite stațiuni montane pentru iubitorii de schi. Dotată cu telecabină și telegondola, Poiana Brașov este locația perfectă pentru cei care vor să pătrundă în tainele sporturilor de iarnă, dar și pentru cei mai experimentați. Începătorii pot alege Pârtia Bradul sau Pârtia Stadion, iar cei care vor să atace pârtiile mai dificile pot opta pentru Kanzel, Pârtia Sulinar care are 2820 metri, Partia Subteleferic cu o lungime de 2200 metri sau Pârtia Lupului cu un traseu de 2605 metri.

 

3. Pârtiile de schi din Cluj

Și clujenii au o mulțime de variante pentru sporturile de iarnă, precum schi și snowboard. Una din cele mai cunoscute pârtii este Feleacu, la 12 km de Cluj, cu un grad mic de dificultate și o lungime de 765m. Aici găsești telescaun și teleschi, tunuri pentru zăpada artificială și nocturnă pentru distracție prelungită în noapte. O altă pârtie frumoasă în apropierea Clujului este la poalele Muntelui Băișorii, la 55 km de Cluj, perfectă pentru schi alpin și snowboard, cu o lungime impresionantă de 1035 m. Alte pârtii frumoase din vecinătate sunt pârtiile de la Buscat, Mărisel, Arieșeni, Cavnic, Suior.

 

4. Pârtia de la Rânca

Se află în județul Gorj, în Munții Parâng și prezintă imensul avantaj de a fi activă pe o perioadă prelungită a sezonului, chiar din luna septembrie, până în luna mai. Schiorii se pot orienta aici spre pârtii ușoare sau medii, amenajate cu teleschi.

 

5. Pârtia Suior

Suior se află în județul Maramureș, la 20 de km de Baia Mare și oferă 12 pârtii, cu un domeniu schiabil total de circa 2200 metri. Schiorii avansați vor găsi aceste trasee foarte provocatoare (în special pârtia Mogoșa), dar există și câteva pârtii destinate pentru începători sau schiorii medii.

 

6. Păltiniș, Sibiu

Cea mai veche stațiune montană din România se află la 1442 metri altitudine, în Munții Cîndrel, iar aici schiorii se adună în special la pârtia Oncești. Cu un grad mediu de dificultate și o lungime de peste 1000 metri, pârtia este amenajată cu nocturnă și telescaun. Dacă vrei să înveți să schiezi, aici poți găsi inclusiv o școală pentru începători.

 

7. Predeal

Cea mai cunoscută pârtie de la Predeal este Clăbucet, vizitată în fiecare iarnă de mii de turiști, printre care foarte mulți schiori amatori sau profesioniști. Clăbucet are 2100 metri și o dificultate medie, dar în jurul său mai există încă 4 pârtii pentru începători și avansați. Cea mai lungă pârtie de la Predeal este Cocoșul (2250 m), iar cea mai mică este Clăbucet Varianta (790m). Locația este perfectă inclusiv pentru copii, începători și cei care vor să învețe să schieze într-un cadru de poveste.

 

Spre ce destinație îți îndrepți schiurile în iarna asta? Te așteptăm pe www.rasport.ro să-ți completezi echipamentul de schi pentru iarnă și chiar în service-ul nostru de schi ca să-ți pui la punct tălpile de alunecat perfect pe zăpadă. Pregătește-te din timp! Sezonul de schi e mai aproape decât crezi.