Ungaria, deși nu este la fel de recunoscută ca alte destinații europene pentru sporturile de iarnă, are propriile sale bijuterii ascunse când vine vorba de stațiuni de schi. Această țară, mai cunoscută pentru peisajele sale de câmpie și orașul Budapesta, surprinde plăcut iubitorii sporturilor de iarnă cu câteva stațiuni de schi de top.

  • Eplény: Cea mai mare stațiune de schi din Ungaria, Eplény, este situată în Parcul Național Bakony. Cu peste 8 pârtii de schi și dotări moderne, Eplény este o alegere populară pentru familiile care caută distracție și aventură în zăpadă.
  • Mátraszentistván: Situat în Masivul Mátra, acesta este un loc ideal pentru schiorii începători și intermediari. Stațiunea dispune de diverse pârtii și facilități pentru copii, fiind un loc perfect pentru o zi în familie pe zăpadă.
  • Bánkút: Acesta este un loc de refugiu în inima munților Bükk. Cu pârtii mai puțin aglomerate și peisaje pitorești, Bánkút oferă o atmosferă relaxată pentru cei care doresc să scape de aglomerație.
  • Kékestető: Fiind cel mai înalt punct din Ungaria, Kékestető găzduiește o stațiune mică dar plină de viață. Este un loc ideal pentru începători și familiile cu copii.
  • Galyatető: Acesta este un alt punct de atracție în Masivul Mátra. Cu pârtii pentru toate nivelurile și facilități moderne, Galyatető este o destinație de top pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

Chiar dacă Ungaria nu are munții înalți ai Alpilor sau Carpaților, stațiunile sale de schi oferă o experiență unică, cu peisaje deosebite și atmosferă primitoare. Fie că sunteți un schior experimentat sau abia începător, stațiunile de schi din Ungaria sunt pregătite să vă ofere o experiență de neuitat. Deci, nu ezitați să vă încălțați schiurile și să descoperiți frumusețile ascunse ale Ungariei în sezonul de iarnă!