Atunci cand zici Austria- e imposibil sa nu te gandesti la partii, la schiuri. Schiul in Austria inseamna cabane confortabile de munte, partii excelente, mancare foarte gustoasa si distractie. Mai jos va prezentam cateva statiuni de schi din Austria, cu cateva date despre ele respectiv locuri unde puteti manca sau va puteti distra:

Statiunea de schi St Anton
Are un total de partii de aproximativ 276 kilometri, cu cea mai mare altitudine aflata la 2450 m.



Probabilitatea de a gasi zapada: 4/5

St Anton este probabil una din cele mai bune statiuni de schi din Austria, cu un record de zapada fantastic si posibilitati de cazare la toate preturile. Cu toate acestea, partiile sunt cele mai potrivite pentru  intermediari si experti. Daca nu va incadrati in aceste categorii, va veti putea bucura de statiunile Lech si Zürs din apropiere, care impartasesc skipassul regiunii Arlberg.  Ambele sunt putin mai scumpe - mai bine va cazati in St Anton si faceti naveta cu autobuzul de schi gratuit. St Anton are doua scoli renumite de schi, dar pantele sunt prea abrupte si nu sunt recomandate pentru incepatori.

Posibilitati de cazare

Cabana Elfie este de trei stele si are 28 de paturi si se afla la o distanta de 7 minute de mers pe jos de centru si la numai 30m de la statia de autobuz.

Unde putem manca cand suntem la schi pe munte

Hospiz Alm la St Christoph (pret moderat) este un local unde chelnerii  sunt imbracati in costume nationale, si va indemnam sa gustati din snitel sau carnatii de casa. Reconstruitul Rodel-Alm (pret moderat) de mai sus de Nasserein are in serviciu chelneri foarte veseli si simpatici, si puteti gusta din mancaruri austriece, cum ar fi Gulaschsuppe si Gröstl Tiroler (friptura de cartofi cu bacon si ceapa).

Unde putem manca in statiune

Floriani (pret moderat), o afacere de familie, are pizza si paste fainoase fine si o atmosfera confortabila. Nu exista posibilitatea de a face rezervari, dar puteti sta la bar cat timp asteptati. Hazienda (pret moderat), serveste fripturi excelente si fructe de mare si are o lista extinsa de vinuri austriece.

Unde  ne distram?

Underground (pret moderat) -  sa mutat pe marginea partiei, mai jos de infamul Mooserwirt si Kanguruh Krazy. Mai tarziu puteti trece pe la Scotty’s ( destul de ieftin), Funky Chicken (destul de ieftin) sau  Bar Cuba (pret moderat).

Statiunea de schi Slden

Totalul partiilor este de 150 de kilometri, cea mai mare altitudine este de 3250 metri.



Probabilitatea de a gasi zapada: 5/5

Sölden este o statiune renumita pentru bunele conditii de a schia, avand doi ghetari si o inaltime de top de 3250 m. Are 146 km de partii deservite de 34 lifturi si sunt cele mai potrivite pentru intermediari. Sölden este recunoscuta pentru viata de noapte si are o clientela tanara.

Posibilitati de cazare

Pensiunea Waldheim se afla la 150 m de una dintre gondolele principale de acces pe munte. Sau aveti posibilitatea unei cazari cu demipensiune la hotelul  Nelson.

Unde putem manca cand suntem la schi pe munte

Milla Tre din Gaislachkogl (destul de ieftin) se afla la 3050 m si pretinde a fi cea mai mare pizzerie din Alpi. Gampe Thaya (pret moderat) are o terasa mare, o atmosfera extraordinara si mancare gatita excelent.

Unde putem manca in statiune

Mangia Bene (pret moderat) este un restaurant nou in stil italian. La Tavola din Rosengarten hotel (pret moderat), are o pizza  foarte gustoasa, precum si o multime de specialitati austriece. Gusto (destul de ieftin) va asteapta cu mancaruri simple italienesti.

Unde ne distram?

Aproape oriunde. Actiunea incepe la cabana de munte (destul de ieftin) aflata pe partie intre Hochsölden si Sölden. Cele mai cunoscute baruri ar fi Giggi Tenne, Philipp din Innerwald si Cuckoo Bar situat in partea de jos a gondolei Giggijoch (toate au preturi accesibile).

Statiunea de ski Olbertauern

Un total de partii de 95 km, cea mai mare altitudine la 2313 metri.



Probabilitatea de a gasi zapada: 5/5

Obertauern este cea mai buna alegere din Austria. Este pozitionata pe o trecere muntoasa inalta din Muntii Niedere Tauern la 80 km sud de Salzburg, ceea ce ii confera un microclimat favorabil. Atunci cand in alte statiuni ninsoare este “ pana la glezna soarecelui” – cum ar spune austriecii -Obertauern este de obicei ingropat in zapada.

Posibilitati de cazare

Aparthotel Gamsspitzl se afla pe partie, si la o distanta de 15 minute pe jos de centru. Posibilitati de demipensiune aveti la  Hotelul Tauernkönig din apropiere.

Unde putem manca cand suntem la schi pe munte

Lürzer Alm (destul de ieftin) si Hochalm ( pret moderat) servesc mancare tipic austriaca.

Unde putem manca in statiune

Hotel Das Seekarhaus ( destul de scump) este cea mai buna unitate gourmet in oras si este extrem de bine evaluata de catre Gault Millau. Doua restaurante cu specific italian - Da Giorgio (pret moderat) si Ferdinando (pret moderat) sunt o optiune ideala pentru o schimbare de la meniul austriac.

Unde ne distram?Après-ski este o treaba serioasa aici. Dupa ora 15:00 nu mai exista o masa pe care cineva sa nu danseze. Edelweissalm (destul de ieftin) si Hochalm (destul de ieftin) sunt alte doua locatii pe care vi le recomandam cu drag.

Statiunea de schi Ischgl

Un total de 235 km de partii, altitudinea cea mai mare este de 2872 m



Probabilitatea de a gasi zapada: 4/5

Pe plan international, Ischgl este a doua destinatia de schi din Austria, dupa Sfantul Anton.  Din punctul de vedere a preturilor este considerata o statiune destul de scumpa. Este considerata o statiunea propice pentru  familii si satisface toate nevoile oricarui schior. Pistele pentru sanius sunt iluminate si bine intretinute – pista are o lungime de 7 km cu o diferenta de altitudine de 950m.

Posibilitati de cazare

Puteti gasi o gama larga de apartamente low-cost in imprejurimile statiunii, cum ar fi in satul Kappl. Acesta are reteau proprie de 6 ski-lifturi si este la 6 kilometri de Ischgl. In cadrul statiunii cazarea este destul de scumpa.

Unde putem manca cand suntem la schi pe munte

Pardorama (pret destul de ridicat), este un gigant complex de sticla si otel, aflat in partea de sus a telecabinei Pardatschgrat si dispune de un restaurant care serveste specialitati regionale austriece si un restaurant cu autoservire ( pret ieftin). La Marmotte din Alp Trida (pret moderat), are un meniu bogat in preparate de peste si paste.

Unde putem manca in statiune

Paznaunerstube (scump) din Hotelul Trofana Royal este unul dintre restaurantele de top din Austria, prezidat de celebrul bucatar-sef Martin Sieberer. Kiwi Bistro (destul de ieftin), aflat vizavi de biserica,  este confortabil si semnificativ mai putin costisitor decat majoritatea localurilor. La Nona (ieftin),din Hotelul Nikolaus are o pizza foarte buna, Eggerstuberl (preturi moderate), are un aer specific austriac si este renumit pentru bucataria austriaca, in timp ce Salner (ieftin) are unele dintre cele mai ieftine meniuri din oras.

Unde ne distram?

Kitzloch, Kuhstall, Trofana Alm si Stadl Niki sunt locurile unde distractia tine de la orele 15:00 pana dimineata ( preturile sunt moderate)