Snowboarding-ul este unul dintre cele mai practicate sporturi ale iernii fiind la mare căutare mai ales printre tinerii care văd în placă senzaţii extreme şi o folosesc drept provocare pentru curajul lor.

Ca şi in cazul schiului, pentru o buna alunecare şi pentru obţinerea unor rezultate pe  măsura aşteptărilor trebuie ştiute câteva lucruri de bază şi urmate nişte reguli pentru a evita situaţiile neplăcute.

 

 

  • PASUL 1 - Îmbrăcămintea trebuie să fie  cât mai lejeră ,dar în acelaşi timp protectoare de frig. Să nu uitaţi nici de ochelari şi cască!
    • PASUL 2 - Pentru început, aşezaţi placa pe un loc drept şi introduceţi piciorul în prima legătură având grijă să prinzi atât talpa  cât şi încheietura acestuia până simţiţi  că este imobilizat, apoi repetaţi acţiunea şi cu celălalt picior.

 

    • PASUL 3 - Incearcaţi să vă deplasaţi în faţă şi în spate pe placă astfel încât să deprindeţi mişcarea .

 

    • PASUL 4 - Cu un singur picior prins în legătură ,aliniaţi umerii cu picioarele perpendicular cu placa şi încercaţi să faceţi câţiva paşi alternând piciorul din placă cu cel liber.

 

    • PASUL 5 - Acum ca v-aţi acomodat cu placa de snowboard ,puteţi încerca alunecarea. Aşezaţi placa perpendicular cu direcţia de coborâre şi inclinaţi-vă trunchiul spre partea din faţă ,moment în care începeţi alunecarea. Pentru a vă opri sau a încetini, lăsaţi-vă uşor pe spate.

 

    • PASUL 6 - Înainte cu 10 - 15 minute de a vă apropia de telescaun, fixaţi un picior în placă şi cu celălalt patinaţi.

 

    • PASUL 7 - Înainte să urcaţi în telescaun, urmăriţi alţi sportivi cum procedează pentru a vă asigura că nu vă răniţi.

 

  • PASUL 8 - Odată ajunşi în vârful pârtiei, folosiţi mişcarea de înclinare exersată anterior şi controlaţi alunecarea astfel încât să fie una în zig zag .

Acum că ştiţi cei 8 paşi elementari, puteţi exersa şi aprofunda mişcarea, însă mai trebuie să luaţi în considerare şi alte aspecte cum ar fi echipamentul .

Componentele de bază ale acestuia sunt puţine dar vitale,de aceea le vom descrie pe fiecare.

    1. snowboard  -  placa propriu-zisă.

 

    1. bootsi - bocancii special fabricaţi pentru snowboard

 

    1. bindings - legaturile pentru snowboard

 

    1. hainele

 

    1. mănuşile

 

  1. protecţia- ochelari, cască, genunchiere, cotiere.

DISTRACŢIA POATE SĂ ÎNCEAPĂ !