Medaliat de două ori cu aurul olimpic , Shaun White este un snowboarder profesionist născut în America la data de 3 septembrie 1986 . La doar 27 de ani se poate mândri cu 10 premii EPSY AWARDS,dar mărturiseşte cu cât efort a ajuns la această performanţă.

De la vârsta de  8 ani a început să atraga atenţia diferiţilor mari snowboarderi printre care si a lui Tony Hawk care i-a fost mentor timp de 9 ani , urmând ca la vârsta de 17 ani să participe la diverse concursuri unde a şi câştigat numeroase titluri.

Este primul sportiv care a câştigat medalii de aur back - to - back în cadrul competiţiilor X- Games Winter Superpipe  atat pe timp de vară cât şi pe timp de iarnă. Shawn deţine recordul pentru cel mai mare scor în halfpipe masculin la Olimpiada de iarnă. În cadrul Jocurilor Olimpice de la Vancouver, îşi îmbunătăţeşte propriul record obţinând 46,8 puncte calificându-se în finală.

El a avut primul interviu publicat în revista Transworld Snowboarding  în 2003, apoi a jucat în documentarul "Prima coborâre " în 2005 urmând ca apoi să debuteze ca profesor de snowboard pentru alţi viitori mari sporitvi.