Pentru cei care “tremura” atunci cand se gandesc la schiat, ne-am gandit sa va prezentam cele mai sigure partii de schi din lume. Astfel stresul a luat sfarsit si va invitam sa va alegeti partia care vi se pare cea mai sigura.

Chill Factore, Marea Britanie

Ati auzit pana acum pe cineva care sa mearga  la schi in Marea Britanie? Recent, englezii au deschis Chill Factore, in apropiere de Manchester. Este cea mai mare pista inchisa de schi de pe intreg teritoriul Regatului Unit. Lungimea acesteia depaseste 189 de metri, iar partia se lauda cu zapada "adevarata" si siguranta totala pentru copii. In rest, este o experienta ce trebuie traita o data in viata deoarece nu ai ocazia sa schiezi zilnic intr-o sala imensa cu conditii de siguranta.



Wengen, Elvetia

Wengen beneficiaza de un cadru natural incredibil de frumos fiind destinatia perfecta practicarii schiului cu intreaga familie. Aceasta destinatie are un standard deosebit de ridicat, din toate punctele de vedere. In afara schiatului, statiunea ofera numeroase alternative la distractii sigure, incepand cu topogane pe zapada pana la o cursa stai aici, aproximativ o saptamana, ai ocazia sa le incerci pe toate, de la tobogane pe zapada, pana la o cursa in cel mai mare funicular din Europa.



Tignes, Franta
Cea mai recomandata partie de schi pentru femei din intreaga lume este in Franta. Aceasta partie a fost conceputa special pentru femei, tinand cont de faptul ca pozitionarea si fizionomia unei femei este diferita de aceea a unui barbat.



Lech, Austria
Clasica statiune montana din Alpii Austrieci  este, prin definitie Lech.  Aceasta statiune beneficiaza de un satuc pitoresc, hoteluri dragute si renumite partii de schi, unde gasiti numerosi monitori care vorbesc engleza. In Lech se afla si hotelul Mondana, detinut de multiplul campion olimpic si medaliat cu aur Patrick Ortlieb.



Killington, SUA

Aceasta statiune este considerata de specialisti drept cea mai sigura partie de schi de pe intreg continentul nord-american si una dintre cele mai apreciate pe plan mondial. Este situata in New England si ofera pante si vai line propice schiatului in conditii cat mai sigure. Killington beneficiaza de un Discovery Center, unde incepatorii sunt intiati in tainele schiului. La inceput le sunt aratate toate beneficiile echipamentului, dupa care sunt pusi sa schieze pe un simulator video, iar abia dupa incheierea acestei etapte obligatorii, li se da voie sa iasa pe partie.



Cortina, Italia
Statiunea ofera unele dintre cele mai bune partii de incepatori din intreaga lume. Este vorba despre celebra  partie de la Socrapes, unde exista monitori de schi cu licenta in predarea schiatului pentru copii.


Bansko, Bulgaria

Bansko nu este doar o statiune de iarna faimoasa in intreaga lume, ci si o parte din patrimoniul mondial, intreaga zona primind titlul de World Heritage Site. Bansko detine o moderna instalatie de teleschiuri si telecabine, precum si conditii naturale foarte potrivite pentru cei care isi pun pentru prima oara schiurile in picioare.



Les Arcs, Franta

Les Arcs este apreciata drept cea mai potrivita destinatie de schi a incepatorilor din intreaga lume. Aceasta statiune detine partii usoare si sigure, in apropierea fiecarui hotel sau cabana din statiune. Detine o partie de dificultate zero, plus o gama de partii intermediare.