Opțiuni trasee montane Maramureș - descoperă Țara Oașului 

 

Maramureșul, un colț de rai al României, își încântă vizitatorii nu doar cu peisaje pitorești și tradiții autentice, ci și cu oportunități nenumărate pentru iubitorii de natură și aventură. În inima acestui ținut măreț se ascund trasee montane ce îți dezvăluie frumusețea sălbatică a munților. 

Iată trei dintre cele mai remarcabile trasee montane din zona Maramureșului:

 

    1. Traseu montan Cascada Cailor

Sursă foto: libertatea.ro

Această drumeție începe la baza celebrei cascade Cailor, un spectacol natural impresionant ce atrage privirile și admirația tuturor celor ce trec prin zonă. De aici, traseul urcă într-un ritm plăcut către vârful Ineut, oferind panorame de neuitat asupra munților Maramureșului. Drumul este presărat cu păduri de brad și fag, iar în timpul verii, se pot întâlni și pășuni înflorite ce adaugă un farmec aparte peisajului. Cu o dificultate moderată, acest traseu este potrivit atât pentru începători cât și pentru călători mai experimentați.

 

    2. Traseu montan Pietrosu Rodnei 

Sursă foto: peisajelecalatorului.com

Pentru cei dornici de provocări și aventură, traseul către vârful Pietrosu din Masivul Rodnei este alegerea perfectă. Începând din localitatea Borsa, acest traseu impresionant străbate o varietate de peisaje montane, inclusiv păduri dese, râuri cristaline și culmi alpine spectaculoase. Vârful Pietrosu, cu cei aproape 2.300 de metri ai săi, oferă o priveliște de ansamblu asupra întregii regiuni Maramureșului, recompensând efortul călătorilor cu un sentiment de împlinire și conectare profundă cu natura înconjurătoare.

 

    3. Traseul Creasta Cocoșului 

Sursă foto: eco-romania.ro

Pentru o experiență unică și plină de farmec, traseul de pe Creasta Cocosului este alegerea ideală. Peisajele oferite de acest traseu nu dezamăgesc niciodată. Cu vedere panoramică asupra Munților Gutâi și a întregii regiuni Maramureșene, acest traseu te poartă printr-un labirint de stânci și păduri, oferind oportunități unice pentru fotografii spectaculoase și contemplare a naturii în toată splendoarea ei.

Indiferent de traseul ales, o aventură în Munții Maramureșului este întotdeauna o experiență de neuitat. Cu peisaje ce îți taie răsuflarea și o atmosferă încărcată de autenticitate și tradiție, aceste trasee montane sunt un adevărat refugiu pentru suflet și minte. Așadar, pune-ți o pereche de încălțăminte trekking și pornește într-o călătorie spre inima naturii sălbatice din Maramureș!