Echipamentul ideal pentru snowboarding

 

Să faci snowboarding este incredibil. Te îndrepți spre munți, admiri peisaje superbe, te bucuri de zăpadă și temperatură rece, aluneci perfect pe pârtie și poți exersa o mulțime de scheme. Dacă ai norocul să ai și o gașcă de prieteni care să fie pe aceeași lungime de undă cu tine sau o familie dornică de aventură în sezonul rece, distracția capătă dimensiuni și mai mari.

Snowboarding-ul este palpitant, dar și frustrant în același timp. Vei cădea, vei sări, vei accelera, te vei lovi de tufișuri, dar asta e partea grozavă din tot ce se va întâmpla. Totuși, în aceste condiții, trebuie să te asiguri că folosești echipamentul perfect pentru snowboarding. Iată ce articole ar trebui să incluzi pe această listă.

1. O placă bună snowboard

Mulți oameni încă fac confuzie între placa de snowboard și schiuri. Ambele sporturi presupun alunecarea pe zăpadă în zona de munte, dar spre deosebire de schi unde îți folosești ambele picioare, la snowboard folosești o singură placă și perechea potrivită  booti.

Partea frontală a plăcii poartă numele de "nas", iar partea din spate este "coada". Partea inferioară se numește bază ori talpă și trebuie ceruită în mod regulat. Calitatea plăcii de snowboard contează enorm. Majoritatea plăcilor de snowboard sunt fabricate din lemn, iar apoi laminate cu fibră de sticlă pe deasupra și plastic pe talpă. Marginile au straturi subțiri de metal pentru rezistență sporită.

În oferta noastră poți găsi mai multe plăci pentru snowboard, de dimensiuni și grosimi diverse. În general, o placă mai subțire te ajută să aluneci mai rapid.

Pentru plăci snowboard click AICI

 

2. Booți și șosete pentru snowboard

Când faci snowboard, ai nevoie de ghete speciale care să-ți țină de cald și care să te ajute să rămâi într-o poziție fermă pe placă. Apoi, ca să fii echipat adecvat este recomandat să porți șosete speciale. Booții ar trebui să fie confortabili și cu o rigiditate medie. Interiorul lor ar trebui să fie moale, cu o bună amortizare pentru a menține picioarele stabile și izolate. Unii booți au căptușeală detașabilă.

Dacă vorbim de șosete, ar trebui să optezi pentru un model lung, comod, care să țină de cald și să evite umezeala la nivelul picioarelor. Cele mai potrivite șosete pentru snowboarding au padding pe partea inferioară și sunt fabricate din materiale calitative, pentru o bună rezistență în timp.

Pentru Booți second hand click aici

Pentru Booți noi click aici

Pentru șosete snowboard click aici

 

3. Legături

Acestea sunt echipamente special concepute care se atașează de placa de snowboard. Rolul lor în principal este de a menține booții într-o poziție bună, pentru a transfera în mod eficient forța utilizatorul spre mișcarea plăcii. La noi poți să găsești legături snowboard clasice, dar și reglabile, la prețuri avantajoase.

Pentru legături snowboard click aici

 

4. Cască și ochelari de protecție

Când practici snowboard, inevitabil o să ai parte de căzături, chiar dacă ești foarte priceput. O cască bună te ajută să-ți protejezi capul ori de câte ori vei cădea. În plus, nu vrei să orbești în timp ce practici sportul preferat. Ochelarii speciali destinați pentru snowboarding sunt astfel creați încât să te ajute să învingi cu ușurință frigul, vântul și eventualele accidente din cauza ramurilor copacilor. Când cumperi o cască pentru snowboarding, calitatea ar trebui să fie primordială.

Același lucru este valabil și pentru ochelari. Cei care se aburesc atunci când transpiri sau respiri nu te vor ajuta să ai o bună vizibilitate, iar acest lucru poate duce la accidente. De aceea, cei mai buni ochelari te ajută să vezi bine, chiar și atunci când ești în viteză, sunt mereu foarte clari, confortabili și îți oferă protecția de care ai nevoie.

Pentru ochelari de snowboard click aici

Pentru căști snowboard click aici

 

5. Îmbrăcăminte pentru snowboard

La munte, temperatura se schimbă constant, iar cele mai bune articole vestimentare pentru snowboarding sunt jachetele și pantalonii care nu absorb transpirația. Asta înseamnă că nu sunt din bumbac, ci mai degrabă din lână, piele și materiale sintetice.

Pentru că temperaturile sunt în schimbare, îți recomandăm să ai la îndemână mai multe haine pentru snowboarding atunci când pleci în stațiune. Jachetele impermeabile și respirabile și pantalonii ar trebui să fie la îndemână atunci când începe să plouă sau când transpiri. Când vremea este mai însorită, ai nevoie de un tricou și un pulover, iar mănușile de schi sunt importante în orice moment.

Este esențial să ai un strat suplimentar de protecție împotriva temperaturilor extrem de scăzute, iar mănușile pentru snowboarding sunt ideale pentru că asigură siguranță și confort. Contactul cu zăpadă nu este niciodată prea plăcut, nici chiar atunci când vremea este caldă. Prin urmare, obișnuiește-te să porți mereu mănuși.

Pentru geci snowboard click aici

Pentru pantaloni de snowboard click aici

Pentru costume și salopete de snowboard click aici

Pentru mănuși snowboard click aici

Pentru base layer snowboard click aici

6. Protecții

Snowboarderii începători se confruntă cu tot felul de răni la încheieturi, fund sau genunchi în timp ce exersează pe zăpadă. Dacă vrei să-ți protejeze corpul cât mai bine, este bine să investești în pad-uri pentru protecția genunchilor și a fundului. Acestea sunt ieftine, lejer de purtat și protective.

Snowboarding-ul este la fel de interesant ca și schiul, dar cele două sporturi sunt diferite. Într-adevăr, este mai dificil să înveți să te dai pe placă, dar după ce vei fi reușit acest lucru, îți garantăm că distracția va fi maximă. Dacă ți-ai făcut un obiectiv din a deveni mai bun la snowboarding, asigură-te că folosești toate piesele esențiale din echipamentul ideal. Astfel, vei fi în siguranță și confort și te vei putea distra pe zăpadă în cele mai bune condiții.