Cum alegi ochelarii de schi/snowboard

Ochelarii de schi sunt un accesoriu multifuncțional pentru orice schior. Nu au doar funcția de îmbunătățire a vederii când strălucește soarele iarna, când ninge sau când este ceață, ci și oferă confort termic în zilele geroase. Mai mult, protejează ochii împotriva loviturilor și se pot purta chiar și dacă porți ochelarii de vedere. 

La prima vedere par toți la fel, diferiți doar prin design, dar în realitate diferențele sunt mult mai mari. Una dintre ele este ventilația, care o vei aprecia mai ales când transpiri pe pârtie. Dacă vei investi mai mult în ochelari, te veți putea bucura și de un cadru capitonat sau de o lentilă cu rezistență mai mare la zgârieturi.

 

 

 

                                                                              Cumpara Ochelari Ski/Snowboard

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cea mai importantă componentă la ochelarii de schi este lentila

Calitatea optică și corectă a lentilei este baza oricăror ochelari de calitate. Ochelarii care oferă protecție 100% împotriva razelor solare UV, sunt garanția că ochelarii îndeplinesc standardele de siguranță pentru a putea fi puşi la vânzare pe piață. Pe lângă protecția oferită ochilor, oferă și filtrarea razelor solare și permite separarea componentelor principale.

 
 

 În funcție de tipul de filtrare distingem trei tipuri de lentile

  • care permit trecerea întregului spectru de culoare și nu filtrează lumina
  • care atenuează culoarea albastră a spectrului de culori. În schimb, se evidențiază verde, galben și roşu. Culoarea albastră este menținută în jurul valorii de 20-30%
  • cu trecere de zero pentru culoarea albastră
 
 

Culoarea lentilei

Lentilele de culoare galbenă, portocalie sau roz, îmbunătățesc sensibilitatea contrastului și lumina pentru o vedere mai clară. Dacă soarele strălucește, ochii vor obosi mai repede, de acea ochelarii cu lentile mai închise sunt adecvați pentru lumină puternică, de exemplu pe pârtie unde zăpada strălucește. Un compromis adecvat pot fii ochelarii fotocromici, la care lentilele se colorează în funcție de condiții. Dacă schiezi pe traseu cu umbră și soare, lentilele nu vor avea timp să reacționeze la lumină sau umbră. Cel mai important aspect pentru alegerea ochelarilor adecvați este simțul individual pentru lumină și culori.