E destul de dificil să ne alegem lungimea potrivită pentru clăpari din mai multe motive. Echipa Schimag vine în ajutorul dvs pentru alegerea potrivită!

Pentru un clăpar bine ajustat cu care sa puteti stapani bine schiurile  e bine să adăugati un numar la mărimea dumneavoastra de la pantofii de zi cu zi.

Pentru mai mult confort – adăugaţi un număr şi jumătate la mărimea dumneavoastra de la pantofii de zi cu zi.
De obicei, după închiderea clăparilor, degetele ating vârful acestora cand staţi drept, iar în poziţie de schi cu genunchii îndoiţi, piciorul se retrage în aşa fel încât să permită mişcarea degetelor.

Cum alegi modelul?

  • flexul clăparului – cu cat acesta este mai mare, cu atât clăparul este mai rigid. Daca nu eşti un schior avansat nu alege un flex mai mare de 90. Un flex rigid va funcţiona împotriva progresului dacă nu ştii să îl valorifici.

  • fit-ul - alege un model din gama care te interesează (race, freeride, frestyle etc.) şi vezi daca fit-ul (lăţimea) pe care este construit şi se potriveşte. Dacă acesta este prea larg, mişcarea piciorului se va pierde şi nu se va transmite schiului. Nu alerga dupa un fit îngust dacă nu eşti înclinat spre performanţă sau nu eşti dispus să suferi pentru a o atinge.

  • construcţia claparului – alege un model care are cât mai multe clape de închidere, realizate din aliaje metalice în întregime. El va fi mai bine reglat pe picior cu cât are mai multe clame de fixare.

    Sfaturi utile

    • Să nu aştepţi o senzaţie de confort în cazul clăparilor cu flex mai mare de 100. Aceştia sunt realizati pentru performanţă şi nu pentru confort.

    • Clăparii se vor mula pe forma piciorului după câteva utilizări.

    • Încearcă la primele 2-3 ieşiri să nu utilizezi clăparii mai mult de 2 zile la rând.

    • Culoarea şi designul nu sunt criterii de alegere.