Cum alegi casca de schi/snowboard

O parte importantă pentru fiecare schior care schiază frecvent sau doar ocazional, este casca de protecție. Traumatismele la cap sunt considerate una dintre cele mai grave și mai adesea probleme de durată. De aceea pentru evitarea loviturilor la cap se recomandă purtarea căști de schi. 

Toate căștile de schi de pe piață trebuie să respecte cu strictețe standardele de siguranță EN 1077, care definesc un standard minim de protecție pentru cap, ceea ce garantează că sunt îndeplinite cerințele directivei europene de siguranță. De asemenea, casca trebuie să fie însoțită de instrucțiuni de folosire și întreținere.

 
 
 
 
 
 

Și cum trebuie să fie o astfel de cască?

Căștile clasice de schi dispun de carcasă solidă prelungită până pe urechi și posibilitatea de montare a protecției pentru bărbie. Pe lângă siguranță este important și confortul. Este inutil să porți o cască inconfortabilă pentru o jumate de zi, pentru că o să te doară capul sau gâtul două zile. Casca trebuie să fie fixă pe cap, dar nu trebuie niciodată să strângă prea mult. Producătorii de azi se străduiesc să facă căștile cât mai ușoare, asta ca greutatea pe gât să fie cât mai mică. Greutatea căștii este foarte importantă când alegem casca mai ales pentru copii. Mărimea căștilor este exprimată în centimetri la fel ca și la căciuli. 

 

 

Unele căști dispun de sistem de ajustare în interior, foarte apreciat în special la căștile de copii. Cea mai mare diferenţă între modele este în izolație. La unele modele căptușeala se poate detașa, o caracteristică foarte utilă în special pentru că se poate spăla. În cazul în care căptușeala este fixă, cea mai simplă soluție pentru o igienă adecvată este să porți mereu o căciulă specială pe dedesubt. Pe lângă confortul termic, este important și sistemul de ventilație care este disponibil la majoritatea căștilor, la unele căști se poate chiar închide. Încă o dotare foarte utilă sunt clemele pentru fixarea benzi elastice a ochelarilor, disponibile la unele modele nu doar la spate, ci și pe părțile laterale.

 

Casca de schi nu este important doar să arate bine, ci trebuie să fie și purtată corect. O cască purtată în mod adecvat, ar trebui să începe la 2 cm deasupra sprâncenelor, în așa fel încât să ofere protecție și frunții.

 
 

Atenție! După fiecare impact puternic, este necesar înlocuirea căștii, deoarece carcasa poate fi sensibilă la următoarele lovituri!

 

 

                                                                                          Cumpara Casca Ski/Snowbord