Iarna se apropie cu pasi repezi, iar noi trebuie să facem câteva schimbari radicale de sezon. În afară de dispoziţia fluctuantă pe care o să începem să o avem, trebuie să ne gândim şi la schimbările pe care le presupune noul sezon în ceea ce priveşte practicarea unui sport. Pentru unii practicarea unui sport, iarna, devine aproape imposibilă, frigul fiind unul dintre principalele cauze negative. Nu trebuie însă să uităm faptul că unul dintre cele mai importante avantaje ale sporturilor pe care le poţi practica iarna este acela că îţi protejează inima şi te ajută să previi bolile cardiovasculare prin faptul că simpla prezenţă a zăpezii te face să depui mai mult efort. Astfel, în curând o să dăm START SPORTURILOR DE IARNA, însă înainte haideţi să vedem care sunt cele mai bune sporturi de iarna!

SCHIUL AJUTĂ LA SLĂBIT!Dacă ai probleme cu greutatea, ai găsit sportul perfect! Schiatul prin zăpadă pune la lucru multe grupe de muşchi, ca de exemplu cei ai coapsei, muşchii fesieri, ai picioarelor, braţelor (bicepşi şi tricepşi). Astfel, după orele petrecute pe schiuri  vei obţine o flexibilitate mai bună a membrelor, umerilor şi spatelui.

Asta nu e tot! Schiatul iţi intensifică metabolismul şi într-o oră arzi între 500 şi 600 de calorii.

Astfel, pentru a ne păstra sănătatea este foarte important să ne "călim" organismul, expunându-l constant în mediul nostru înconjurător. Deci, mişcarea făcută în aer liber este medicamentul cel mai bun pentru imunitate!


SNOWBOARDINGUL ÎNTĂREŞTE MUŞCHII!Snowboardingul se potriveşte de minune familiilor cu copii, caştigând teren în ultimii 20 de ani.
Spre deosebire de schiat este mult mai uşor de învăţat şi întăreşte mai multe grupe de muşchi.

Când faci snowbording, foloseşti muşchii gambei şi cei ai pulpelor pentru a ghida placa, muşchii gleznei şi ai picioarelor pentru a menţine direcţia şi muşchii abdominali pentru păstrarea echilibrului.

Astfel, iata cele mai bune sporturi de iarna. Tu pe care îl preferi?