Bormio - Livigno
Pagina formatată pentru tipărire Recomanda unui prieten

Regiune: Lombardia



Instalatii de transport pe cablu: 

Telecabina
11
Teleschi
28
Telescaun
24


Total partii: 200 km

Partii Dificile
31.30 km
Partii Medii
123.60 km
Partii Usoare
45.50 km


Caracteristici statiune:
Bai termaleBai pesteraBaruriDiscotecaFitnessParapantaPatinoarPiscinaPartie saniePartie sanie nocturnaRestauranteSanie caiSnow tubbing


LEGENDA simboluri
Distanta de la granita: 1190 km
Altitudine baza: 1225 m
Altitudine varf: 3012 m



Facilităţi de cazare în această staţiune


Descriere statiune
Regiunea se afla in apropierea granitei cu Elvetia. Cuprinde 4 regiuni separate, dupa cum urmeaza: 

• Bormio 
• Valdidentro - San Colombano / Alta Valtellina 
• Santa Caterina Valfura 
• Livigno 

Bormio

Un centru de schi cu traditii, cu o altitudine intre 1225 si 3012 m. Dispune de partii atat pentru incepatori cat si pentru competitii, are si snowboardpark. Cele 14 instalatii de transport pe cablu deservesc 50 km de partii, potrivite tuturor tipurilor de schiori. 

Amatorilor de senzatii tari le recomandam partiile Valbella si Betulle. 

Nici cei care iubesc partiile mai „domoale”, cu un peisaj de neuitat nu vor fi dezamagiti: partia Bimbi al Sole (cea mai lunga partie din Bormio) de 6 km trebuie incercata! Din cele 11 partii in total 2 sunt negre, 5 rosii si 4 albastre. Incepatorii au la dispozitie partii speciale atat in vale cat si pe munte. 

Copii sunt ajutati si de existenta unei „covor magic”, skilift special pentru cei mici. 

Albul partiilor este asigurat de un sistem de tunuri de zapada. 
Datorita altitudinii, in regiune sezonul de schi se deschide la inceputul lunii decembrie si dureaza pana la sfarsitul lunii aprilie. 

Bormio si imprejurimile sunt renumite si pentru baile termale: Bormio Therme Spa asteapta schiorii pentru relaxare dupa o zi obositoare pe partii. 

Aproape de Bormio gasim ghetarul Stelvio, unde se preteaza schiul tot anul (si vara). 

Valdidentro - Oga (Valdisotto) - San Colombano:

Se afla la o distanta de 2 km fata de Bormio. 
Partiile insorite din Valdidentro pornesc din San Colombano si sunt conectate cu cele din Valdisotto (Oga). Aceste partii insorite reprezinta adevarata invitatie la ski! 

Are 25 km partii in total, din care 15 km rosii, 7 km albastre si 3 km, cu 4 telescaune si 7 teleschiuri. Partia recomandata este „Drossa Alt” cu o lungime de 3,2 km. 

Santa Caterina Valfura

Este situata la o altitudine de 1738 si 2887 m, majoritatea partiilor avand o dispunere nordica. Datorita acestui fapt gasim „zapada ideala” de - a lungul intregului sezon. 

Acest centru de schi are in total 35 km de partii, care sunt deservite de 2 telescaune, 2 telecabine si de 4 teleschiuri. Cele 2 telescaune de 8 locuri asigura ascensiunea pana la 2000 m, iar de aici drumul se poate continua cu cele 4 teleschiuri. Telescaunul „Sobretta” asigura ascensiunea pana la partiile negre/dificile. Majoritatea partiilor sunt dotate cu tunuri de zapada. 

Dintre cele 14 partii in total, 2 sunt negre, 12 rosii, 2 albastre. Cea mai lunga partie este Dell'Alpe cu o lungime de 5 km. 

Livigno

Desi distanta fata de Vama Bors este peste 1000 km, este una dintre destinatille preferate ale schiorilor din Romania! O explicatie este reteaua de partii diversificata, aflata la o altitudine de 1816 - 2785 m. 

Cele 6 telecabine, 13 telescaune, 11 teleschiuri deservesc reteaua de 115 km de partii, cu 20 km de partii negre, 65 km de partii rosii, 30 km de partii albastre. 

Cea mai lunga si totodata cea mai dificila partie este „Vetta Blessacia” cu o lungime de 4,8 km si o diferenta de nivel de aprox. 1000 m. 

Are un snowpark cu half - pipe si ski - jump. 

Livigno este o zona „tax free”, astfel multe produse se gasesc la preturi mici: pretul carburantului este 50% fata de restul Italiei, iar bauturile, tigarile, parfumuri, electrice au preturi mult reduse. 

Aceasta destinatie ofera multe posibilitati de distractie: patinoar, piscina acoperita, sauna, sanii trase de cai, tenis, bar bineinteles si multe restaurante si pizzerii. 

Skipassul combinat este acceptat in toate regiunile din Alta Valltelina.

Atentia! Autoritatile elvetiene au introdus noi reguli de circulatie in zilele de sambata in tunelul "Munt la Schera". In restul zilelor tunelul este deschis 24H, cu trafic alternativ.