Dupa ce ai scapat de dilema tipului de schiat pe care doresti sa-l practici , apare o noua intrebare: Care este lungimea potrivita pentru mine? Lungimea schiurilor pe care le folosesti se va modifica pe masura ce avansezi de la stadiul de incepator la cel de profesionist iar pentru acesta echipa schimag.ro iti sare in ajutor. Noi , cei de la schimag am preferat sa folosim la inceputurile noastre schiuri second hand in primul rand  pentru pretul redus al acestora,iar in al doilea rand pentru ca la aceeasi suma de bani am fi putut achizitiona doar schiuri noi fabricate de catre firme no name . Pe masura ce avansezi, vei dori sa le schimbi, asa ca o investitie foarte  mare nu merita, mai ales daca esti o persoana care prinde repede.

Echipa noastra iti sugereaza cateva aspecte pe care, ca si incepator trebuie sa le iei in considerare atunci cand cauti lungimea potrivita pentru schiurile tale.

Carv-urile care sunt acele schiuri mai subtiri  in zona legaturilor si mai late la varf si in partea din spate, sunt cu aproximativ 10-20 cm mai mici decat cele clasice.

Orientati,  ca sa ne dam seama daca lungimea unei  perechi de schiuri(carv-uri) care ne place este potrivita pentru noi ,lungimea acestora trebuie sa fie situata undeva intre nasul si barbia noastra(foto) . In cazul in care doriti sa achizitionati o pereche de schiuri drepte(clasice),acestea trebuie sa aiba o lungimea egala cu inaltimea dumneavoastra.



Schiurile mai scurte sunt recomandate pentru incepatori deoarece te ajuta sa controlezi mai bine traseul la viteze mici si sa iei curbe mai stranse. Schiurile lungi fiind recomandate celor care vor sa schieze mai agresiv, la viteze mari.

In josul paginii am afisat in tabel orientativ ,care credem noi o sa va ajute in alegerea lungimii potrivite pentru perechea de schi dorita de dumneavoastra.