La fel ca si  in cazul schiurilor, atunci cand iti alegi o placa de snowboard, trebuie sa tii cont de inaltime, de experienta, de greutate si de stilul pe care vrei sa il practici. Regula de baza  este sa alegi un snowboard  pe care, daca il asezi langa tine, sa ajunga intre barbie si nas la fel ca si in cazul schiurilor(carvuri). Este  bine sa stii ca atunci cand cauti o placa de snowboard trebuie luate in considerare mai multe aspecte cum ar fi: greutatea,  experienta , stilul pe care vrei sa il practici (freestyle,freeride), zapada.

Cum alegem lungimea snowboard-ului in functie de greutatea noastra?



O persoana cu greutate mai mare supune placa unei apasari mai puternice, deci implicit unei forte mai mari. Greutatea unei persoane afecteaza alunecarea placi care nu pluteste la fel de usor ca si in cazul unei persoane cu o greutate mai mica. Apasarea zapezii este simtita in special la viraje ,persoanele cu o greutate mai mare dezechilibrandu-se mult mai usor. La sfarsitul acestui articol o sa gasiti un tabel care va va ajuta sa alegeti lungimea placii in functie de greutatea dumneavoastra.


In caz ca esti incepator, recomandarea echipei Rasport este sa nu investiti exagerat de mult in prima placa de snowboard, pentru ca cu siguranta o sa aveti si experiente mai putin placute la primul contact cu zapada pe placa de snowboard. Zgarieturile o sa fie cu siguranta vizibile dupa sfarsitul primului tau sezon ,cauzele putand fi multiple: pietricele,lemn,viraje ratate,iesiri in decor. Sa nu porniti cu gandul ca achizitionati o placa pentru o viata, deoarece ca si incepator inca nu aveti un stil foarte bine definit.

Ca sa venim in ajutorul vostru echipa Rasport va pune la dispozitie un tabel cu lungimea placii de snowboard potrivite in functie de greutatea dumneavoastra .