Opțiuni de stațiuni ski în zona Brașov 

Începutul sezonului de ski te-a prins indecis și încă nu te-ai hotărât încotro vrei să mergi? Află ce opțiuni de stațiuni ski ai în zona Brașov. Pregătește-ți echipamentul și bucură-te de o escapadă în zăpadă!

1. Poiana Brașov

Sursă foto: blog.toplist.ro

Poiana Brașov este una dintre cele mai populare stațiuni ski din România. Cu multiple variante de pârtie, stațiunea oferă vizitatorilor o experiență de vacanță ideală. Pârtiile din care este alcătuită stațiunea diferă în funcție de lungime și dificultate, astfel încât să fie potrivită pentru nevoile oricărui schior, fie că se numără printre cei începători sau avansați. 

Aflată la doar 14 km de Brașov, stațiunea pune la dispoziția schiorilor un domeniu schiabil de 22,4 km. De altfel, pârtiile sunt dotate cu  telegondolă, telescaune, telecabine și teleschi, instalații de nocturnă și tunuri de zăpadă. 

Pârtia Kanzel - 297 metri, dificilă;

Pârtia Lupului - 2605 metri, dificilă;

Pârtia Subteleferic - 2200 metri, dificilă;

Pârtia Sulinar - 2820 metri, dificilă;

Pârtia Bradul - 430 metri, ușoară;

Pârtia Stadion - 612 metri, ușoară.

Pe lângă zona schiabilă, în cadrul acestei stațiuni ski te poți bucura și de priveliști superbe și o atmosferă vibrantă. De asemenea, ai la îndemână restaurante cu tematică tradițională. 

2. Bran 

Sursă foto: Facebook.com - Monitor Ski Bran

În zona Bran, vei găsi opțiuni de stațiuni ski pentru cei care vor să beneficiezie de prețuri mai mici, pentru experiența lor de pe pârtie. Astfel, la doar 30 km de Brașov, găsești o variantă mult mai accesibilă, compusă din 3 pârtii. 

Pârtia Zănoaga Subteleferic – 650 m, este o pârtie cu nivel de dificultate mediu. 

Pârtia Zănoaga Variantă – 700 m, este o pârtie cu nivel ridicat de dificultate. 

De asemenea, a fost recent inaugurată și o pârtie destinată începătorilor. Acestea sunt dotate cu nocturnă și teleski. 

3. Drăguș 

Sursă foto: Monitorfg.ro 

O altă opțiune mai accesibilă de stațiune ski din apropiere de Brașov este Ski Drăguș. Situată la 80 km de Brașov, Drăguș este o pârtie cu o lungime de 500 m și un grad de înclinare de 7,5%. Această pârtie este dotată cu nocturnă, teleski și tunuri de zăpadă. 

4. Harghita – Mădăraș 

Sursă foto: Mountlift.com

În zona Mădăraș, la aproximativ 130 km de Brașov, există o stațiune ski formată din 6 pârtii, aflate în sălbăticie. Deși este o zonă nu foarte cunoscută, aceasta poate să asigure o experiență unică, tocmai datorită amplasării ce oferă peisaje diferite.

Pârtia Sugo – nivel mediu de dificultate, 750 m. 

Pârtia Baby Sugo – pârtie destinată începătorilor, 200 m.

Pârtia Kicsi Mihaly – grad mic de dificultate, 300 m.

Pârtia Nagy Mihaly – grad ridicat de dificultate, 800 m.

Pârtia Csillasg Osveny – cu grad scăzut de dificultate, 600 m.

Pârtia Hadak Utja – de nivel mediu, 400 m.

Toate pârtiile sunt dotate cu instalații de transport pe cablu, teleski sau baby-ski.

Acum că ai câteva opțiuni la îndemână, nu uita să te pregătești cu un echipament ski calitativ, care să-ți ofere control și performanță! Vino la RaSport și alege echipament din gama noastră largă de produse!

Pentru a nu rata oferte și noutăți, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!