Descriere statiune

Regiunea de 100 km de partii legate integral in retea este deservita de instalatii pe cablu rapide si moderne: 2 telecabine, 18 telescaune si 6 teleschiuri. 

Partiile sunt schiabile de la sfarsitul lunii noiembrie pana la inceputul lunii aprilie. Reteaua poate fi accesata din mai multe parti. In cazul in care ne deplasam din directia Untertauern spre Obertauern putem folosi telescaunul de 4 locuri Kehrkopfot, iar mai incolo ajungem la cabina Zehnerkar si telegondola Grunwaldkopf. In continuare gasim locuri de parcare la instalatiile Gamsleiten si Schaidberg, respectiv pe partea cealalta al pasului. 

Pentru snowboarderi este amenajat un funpark grandios, iar celor care le plac aventurile este amenajat un versant mogul pe partea stanga sub varful Seekareck si 4 partii competitionale cu posibilitate de cronometraj. 

Exista si posibilitatea de schi si snowboard nocturn in fiecare luni si joi intre orele 19:00 - 22:00. Cea mai lunga partie este Zehnerkarabfahrt, de 5 km. Datorita faptului ca partiile sunt situate deasupra limitei de vegetatie, practic se poate schia oriunde, bineinteles cu respectarea restrictiilor. Partiile si instalatiile din regiunea Obertauern formeaza un cerc, care poarta denumirea de "Tauernrunde". Schiorii pot parcurge intr - o zi toate partiile din zona, dupa masa ajungand inapoi la punctul de pornire. 

Un alt aspect interesant este, ca in aceasta regiune gasim cea mai impozanta si abrupta partie din regiunea Salzburg: Gamsleiten 2. Ca dovada, acesta partie are si un website propriu: www.gamsleiten2.at. 

Regiunea Obertauern a devenit mai cunoscuta in anii '60, cand formatia Beatles in acest loc a realizat filmul "Help" si au efectuat primii alunecari pe schiuri! Pe langa multe restaurante, baruri si "hutte", exista de atunci un "Beatles Bar", difuzand numai muzica formatiei, inauntru fiind decorat cu multe "trofee" legate de formatie.