Descriere statiune

Statiunea Megeve este o statiune traditionala franceza, un oras carismatic, cu un charm traditional alpin. 

Este o statiune exclusiva cu o gama larga de hoteluri top-class. Posibilitatile de apres-ski sunt nenumarate: cluburi, concerte, ice-show, casino, etc. 

Statiunea este parte integranta din regiunea de schi “Evasion Mont Blanc”, cu 440 km de partii si 122 instalatii pe cablu, totul cu un singur skipass “Evasion”! 

In statiunea Megeve gasim 300 km de partii, din care partia cea mai lunga are 3 km. Partiile sunt deservirte de 80 de instalatii pe cablu. 

Stratul de zapada este asigurat atat datorita altitudinii mari cat si a microclimatului influentat de catre Mont Blanc. Daca totusi nu este de ajuns cei 175 tunuri de zapada asigura albul partiilor.Serviciile de intretinere a partiilor, serviciul de salvamont si instalatiile pe cablu sunt printre cele mai bune din Europa! 

Regiunea de schi Megeve este alcatuita din 3 zone separate: 
Rochebrune Cote 2000, Jaillet si Mont d'Arbois. 

De asemenea este conectata de Combloux, Saint-Nicolas de Veroce si Saint Gervais, alcatuind impreuna regiunea de schi "Evasion-Mont Blanc". 

Posibilitatile de schi sunt excelente in special pentru schiorii de nivel mediu. La Mont d'Arbois gasim mai mult partii rosii provocatoare. In zona Mont Joux gasim cea mai abrupta partie neagra din Megeve cu iclinatia de 33%! cea mai mare atractie a zonei sunt zapada proaspata si posibilitatile de "off-piste" pentru experti! Vorbind de experti si "off-piste", Chamonix este la doar 30 min. de condus! 

Snowboarderii sunt asteptati de un snowpark si half-pipe si de boardercross la Rochbrune. Posibilitatile de "off-piste" sunt nelimitate in zona Mont Joux! 

Iubitorii de schi fond au la dipozitie 70 km piste preparate. 

Copii intre 3-5 ani sunt asteptati la mini-clubul "Piou-Piou", iar dupa aceasta varsta, la scolile de schi din regiune. 

Un urias complex sportiv si un patinoar ofera un sfarsit de zi activ, chiar si pentru cei care nu sunt adeptii sporturilor albe. 

Trebuie mentionat ca Megeve se afla la doar 60 km de la aeroportul din Geneva!