Pentru a evita accidentele va sfatuiesc sa tineti cont de cateva reguli daca intentionati sa ajungeti pe partie:

1. Echiparea corespunzatoare. Fara un echipament adecvat nu este permisa intrarea pe partie. Trebuie sa retineti de asemenea ca partia de schi este doar pentru skiori si pentru cei care practica snowboardul. Pe partie este interzis sa veniti cu saniutele, ele sunt acceptate doar pe partia special amenajata pentru sanius. Echipamentul complet este format din: casca (obligatorie), clapari, costum de schi confortabil, caciula, manusi, ochelari de schi, schiuri pregatite anticipat prin ascutirea canturilor si ceruire in functie de tipul de zapada (moale/inghetata) si bete potrivite inaltimii dvs.

2.Intotdeauna schiati fara sa ii incomodati pe ceilalti! Schiorul trebuie sa se comporte in asa masura incat sa nu-l puna pe celalalt de langa el in pericol. Trebuie sa aveti mare atentie in privinta celor care iau lectii; cel mai bine e sa asteptati ca acestia sa treaca si sa schiati pe partea opusa locului unde urca si coboara incepatorii.

3. Sa respectaţi gradul de dificultate al partiei. Un schior care are cunoştinţe avansate in acest sport nu trebuie să schieze pe o partie rezervata incepatorilor si nici invers.

4. Sa aveti atentie la marcaje! Respectati intotdeauna marcajele de tipul accesului interzis! Marcajele va atentioneaza cat de periculoasa este portiunea de schi si trebuie sa le respectati pentru binele sanatatii dvs.

5. Sa controlati viteza! Inainte de a schia cu viteza, sa fiti sigur ca ati analizat situatia din jur si sa tineti cont si de starea partiei si conditiile meteorologice. Atunci cand depasiti trebuie sa aveti foarte mare grija. Acest lucru tine cont si de experienta schiorului.

6Schiorul din vale are prioritate. Regula este ca cel care schiaza în deal are o pozitie dominanta. De aceea, el trebuie sa-si aleaga traseul, in asa fel incat sa protejeze schiorul din vale. Schiorul care traverseaza o partie trebuie sa se asigure, menţinand controlul vizual spre deal şi vale, si sa fie permanent precaut pentru a preintampina orice accident.

7. Sa evitaţi opririle pe partie. Stationarea sau oprirea trebuie sa se faca doar pe marginea partiei, acest lucru doar in cazuri de absoluta necesitate. In caz de cadere, de asemenea eliberati urgent partia. Ceea ce nu trebuie sa uitati e ca urcarile se vor fac doar pe marginea partiei.

8. Este interzisa consumarea bauturilor alcoolice.

9. Orice schior sau persoană aflata pe partie trebuie sa dea ajutor in caz de accident. In caz de accidente este bine sa aveti la voi un telefon si un numar al salvamontului din zona.

10. Sa-i respectati pe ceilalti sportivi si  sa pastrati randul atunci cand asteptati la telecabina sau telefericul.