Zona de schi din Cerkno nu degeaba a primit premiile “Cel mai buncentru de schi din Slovenia” si “Zona de schi prietenoasa pentru familii” in ultimul sezon- partii moderne si sigure, servicii confortabile pentru familii si copii, restaurant prietenos in varfulstatiunii de schi, toate acestea le vom gasi cand vom facem o vizita aici!

Cerkno- partii de schi pentru toate varstele si categoriile

Zona de schi din Cerkno se afla la 50 km distanta de capitala slovena Ljubljana, la inceputul regiunii Primorje. Este cea mai moderna si prietenoasa zona de schi din Slovenia, fiind o alegere excelenta pentru toate varstele si categoriile. Nu trebuie sa ne speriem nici in cazul lipsei de zapada, pentru ca in acest caztunurile de zapada ajuta in prepararea partiilor, totodata au si partii pentru schi fond. O atenție speciala este acordata tinerilor schiori, care pot beneficia de multe posibilitati diferite in zona de schiprietenoasa slovena. In partea de sus a centrului de schi se pot gusta si specialitatile locale in restaurantul cu autoservire in stil alpin, care are si o terasa.

Cea mai buna zona de schi din Slovenia

Trasee excelente, cele mai moderne si sigure instalatii de schi, langa acestea o multime de servicii suplimentare, in frunte curestaurantul Alpska Perla in varful statiunii Cerkno- in special pentru acestea datoreaza premiul ” Cel mai bun centru de schi din Slovenia “, care a fost acordat statiunii de catre vizitatori si ascultatorii de Radio Slovenia trei sezoane consecutive (2010/11, 2011/12, 2012/13), iar in acelasi timp a primit si premiul “Zona de schi prietenoasa pentru familii”.

Gradinita de schi

Statiunea de schi din Cerkno este deosebit de interesanta pentru familiile cu copii. In vecinantatea partii de sus a statiunii se afla oscoala de schi pentru copii, care este echipat cu un lift cu covor si un lift in cerc. Cei mai tineri schiori se pot distra singuri, impreuna cu parintii lor sau cu animatori de supraveghere si se pot incalzi in gradinita de schi, unde se pot juca, desena, uita la televizor si pot incerca o multime de lucruri interesante, care vor face experienta de schi de neuitat.

Scoala de schi

Instructorii de schi priceputi tehnic ii invata pe dornicii de a invata schi sau snowboard cu metode profesionale si cu multa rabdare, care pana la sfarsitul predarii se imbogatesc cu cunostinte detaliate. In scoala de schi exista un lift covor special de miscare, care ii ajuta pe schiorii incepatori sa treaca de temerile lor.
In sezon se organizeaza in mod repetat lectii de schi si snowboard in grupe, pentru copii si adulti deasemenea.

Restaurant alpin in varful statiunii de schi

Restaurantul alpin Alpska Perla cu locatia ei unica si delicatesele ei culinare depaseste pana si asteptarile celor mai pretentiosi clienti. Pe tot parcursul anului o atentie speciala este acordata specialitatilor locale, care sunt de asemenea realizate cu ingrediente locale. Pe langa preparatele speciale gourmet, desigur putem consuma de asemenea si alte produse alimentare, cum ar fi bunatati de la barul de salate, unde ne asteapta un sortiment mare de salate proaspete.

Hotelul Cerkno

Hotelul Cerkno este situate in orasul Cerkno, intr-un mediu familiar placut, cu 180 de locuri de cazare, camere moderne echipate cu aer conditionat si balcon.
In piscina interioara termala si saunele hotelului ne putem odihni dupa o zi obositoare, dar hotelul are si sala de fitnessteren de tenis, precum si sala de conferinta.

Cabana Alpska Perla

Cabana alpina Alpska Perla se afla la varful statiunii de schi la o altitudine de 1300 de metri. In cabana gasim un restaurant cu autoservire moderna, apartamente, saune, zona de joaca pentru copii si terasa.

Regiunea din Cerkno impresioneaza garantat fiecare vizitator in orice anotimp- iarna ne putem bucura de cele mai moderne partii de schi din Slovenia, in timp ce vara putem alege dintr-o varietate de programe active. Mergand pe jos pe trasee alpine montane sau petrasee pentru biciclete putem explora zona de asemenea, sau chiar si cel mai inalt munte din Slovenia, Triglav.